Lasnamäe kahes lasteaias toimusid hambatervisele pühendatud loengud

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsuse ja SA Tallinna Hambakliiniku koostöö tulemusel sündis projekt, mille raames toimusid Lasnamäel erinevatele vanusegruppidele loengud, mis keskendusid hambatervisele. Sellel nädalal toimusid hambatervise loengud Tallinna Seli Lasteaias ja Tallinna Asunduse Lasteaias.

„Terved hambad ei ole juhuse asi, vaid õige käitumise ja hea suuhügieeni tulemus. Eelmisel aastal avatud SA Tallinna Hambakliiniku filiaal Mustakivi Keskuses annab suurepärase võimaluse tegeleda hambatervisega mugavalt kodu lähedal. Lisaks sellele saime me linnaossa veel üht head koostööpartnerit, kellega koos korraldame märtsikuus loenguid erinevatele vanuserühmadele. Ma väga tänan SA Tallinna Hambakliiniku selle suurepärase koostöö eest,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös SA Tallinna Hambakliinikuga korraldab märtsikuu jooksul projekti, mille raames jagatakse Lasnamäe erinevas vanuses elanikele infot suuhügieeni ja pikaajalise hammaste tervise kohta. Projekti raames on juba toimunud loengud eakatele teemal „Spetsiaalselt seenioridele suunatud hambaravi ja proteesimise teenustest“. Loengutel tutvustati Tallinna Hambakliiniku teenuseid, mis on mõeldud spetsiaalselt seenioridele. Selgitati, mis on raviplaani koostamine ja millist infot patsient peab saama.

Sellel nädalal said Tallinna Seli Lasteaia ja Tallinna Asunduse Lasteaia õpilased võimaluse läbi loomingulise, hariva ja mängulises vormis tegevuse arendada oma suuhügieeni oskusi. Spetsialistid rääkisid üle 4-aastastele lastele, kuidas igapäevast suuhügieeni pidada ning hambad tervena hoida. Lasteaialastele anti samuti võimalus lapsevanemate soovil läbida hammaste kontrolli Tallinna Hambakliiniku Mustakivi filiaalis.

Projekti raames toimuvad loengud tulevikus ka kahes Lasnamäe koolis. 

SA Tallinna Hambakliinik on pealinna suurim hambaraviasutus, mis tegutseb juba 1951. aastast. Tallinna linna sihtasutuseks loodi kliinik aastal 2004. Alates oktoobrist 2023 laiendas SA Tallinna Hambakliinik oma võimalusi ning avas filiaali Mustakivi Keskuses (Mahtra tn 1). Mustakivi Keskuse teisel korrusel asuv Mustakivi kliinik on avatud tööpäeviti. Külastamisel on võimalik kasutada kaubakeskuse parklat parkimiskellaga kolm tundi tasuta.

Kommentaarid: