Jäävihma ohu tõttu jagab Lasnamäe Linnaosa Valitsus korteriühistutele  erakorraliselt lisamaterjali libedusetõrje korraldamiseks 

0

Värske ilmaprognoosi kohaselt algab ööl vastu teisipäeva Tallinnas lumesadu ja homme hommikul võib 40-45 protsendi tõenäosusega sadada jäävihma. Linna lepingupartnerid tegelevad libeduse ennetamisega ja on kõrgendatud valmisolekus muutuvatele ilmaoludele reageerimiseks, kuid ettevaatlik tasub olla kõigil liiklejatel!

“Lasnamäel oleme aktiivselt reageerinud talvistele väljakutsetele, jagades linnaosavalitsuse poolt korteriühistutele tänase päeva seisuga üle 107 tonni tasuta graniitsõelmeid libeduse tõrjeks. Kriitiliste ilmastikuolude valguses on oluline, et ka eraomanikud pööraksid veelgi rohkem tähelepanu libedustõrjele, et tagada kõigile turvalised liikumistingimused,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. 

Linnaosa vanem lisas, et hooldustöödega tegelevad partnerid on juba viidud kõrgendatud valmisolekusse ning lisaks  jagab linnaosavalitsus täna erakorraliselt korteriühistutele lisamaterjali libedusetõrje korraldamiseks. 

Lasnamäe korteriühistutel on võimalus erakorraliselt saada lisamaterjali libedusetõrjeks. Tasuta graniitkillustikku jagatakse Vana-Kuuli tn 13 platsil täna, 12. veebruaril kella 15.00-19.00 vahel. Kokku on arvestatud kahe koti jagu materjali ühe kortermaja kohta.

Linnaosavalitsus soovitab korteriühistutel kasutada graniitsõelmeid eriti muutliku ilmastiku korral, kui maapinnale on tekkinud tugev jää- või lumekiht. Prognoositud jäävihm teeb ohtlikult libedaks nii kõnni- kui ka sõiduteed, ja ettevaatlikkusele kutsutakse üles kõiki liiklejaid. Suurem jäävihma oht püsib teisipäeva hommikutundidel.

Elanikel on võimalus anda tagasisidet sõidu- ja kõnniteede seisukorrast tasuta kõnekeskuse abil. Dispetšeri telefoninumber 600 79 78 töötab ööpäevaringselt. Kõnekeskus on tõhus ja kiire kanal elanike tähelepanekute edastamiseks. Juhul kui mõni tähelepanek ei kuulu linnaosavalitsuse haldusalasse, suunatakse info vastavalt kuuluvusele edasi. Kui tegemist on linnaosavalitsuse hooldusalaga, edastatakse tähelepanek koostööpartneri töötajatele, kes asuvad probleemi lahendama.

Linnaosavalitsus tuletab meelde, et kinnistu ja ehitise omanikud on kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval kõnniteel, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel. Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm.

Kommentaarid: