Jagage oma mälestusi ja fotosid Lasnamäe endistest küladest ja muutustest linnapildis!

0

Tallinna Linnamuuseum ootab mälestusi ja fotosid Lasnamäe endistest küladest ja muutustest linnapildis, mis kajastavad Lasnamäe kujunemislugu.

Lasnamägi on vaieldamatult eriline linnaosa, mille elanikud moodustavad 26% kogu Tallinna elanikkonnast. Viimase saja aasta jooksul on Lasnamäel toimunud suured muutused: vanad Kuristaugu ja Priisle külad koos talumajadega on Tallinna laienemisega kadunud. Asemele on kerkinud linn nagu me seda tänapäeval teame. Mälestus küladest ja taludest püsib siiski veel tänavanimedes.

Linnapilt on ka viimase 20 aastaga põhjalikult muutunud. Veel 2000. aastal lõppes sõidutee Mustakivi tankla juures ning Lasnamäe Centrumi ja Prisma asemel sai rohelises võsas sisalikke püüda.

Olnud aegade mälestusi ja fotosid kogub nüüd Tallinna Linnamuuseum. Eriti oodatakse lugusid Lasnamäe kunagiste taludega seotud inimestelt (talunimed: Allika, Haaviku, Jaagu, Jaani, Jõemäe, Kangru, Kasemetsa, Kooli, Kristle, Liivaaugu, Maasepa, Mustakivi, Nõmme, Nõmme-Tooma, Otsa, Pendi, Plaasi, Priisle, Pärna, Raja, Rehe, Reinu, Rihmu, Ruhi, Saare, Saueaugu, Seli, Siimu, Tammiku, Tominga, Türgi, Väo).

Mälestuste jagamiseks palutakse võtta ühendust koguhoidjaga – Küllike Tint, e-post Kullike.tint@linnamuuseum.ee.

Pilt: Vaade Lasnamäele, Pae tänava uued elamud 1962. a. (TLM fotokogu)

Kommentaarid: