Järgmisel nädalal algab Lasnamäel filmi- ja loengusari eakatele

0

Teisipäeval, 5. oktoobril, alustab Lasnamäel iganädalane tasuta eakatele mõeldud filmi- ja loengusari „Kuldne sügis“.

„Lasnamäe „Kuldne sügis“ annab hea võimaluse omandada uusi teadmisi erinevatel teemadel ja nautida filmikunsti. Kavatseme loengute käigus käsitleda erinevaid valdkondi tervislikust eluviisist kuni meie linnaosa arenguni välja, kuid ka pakkuda tasemel kultuurilist elamust uute filmide näol. Loodan, et Lasnamäe eakad elanikud võtavad „Kuldse sügise“ ürituste sarja soojalt vastu ning leiavad kavast huvipakkuvaid teemasid,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

5. oktoobril algusega kl 12 toimuv sarja avaloeng keskendub Lasnamäe tulevikule ning seda peab arhitekt ja linnaplaneerija Oliver Alver. 19. oktoobril toimuv loeng keskendub koroonaviirusele ja sellega seotud ohtudele ning seda peab kl 11 Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige dr Karmen Joller. 2. novembril toimuv loeng keskendub tervislikule eluviisile ning seda peab kulturist, treener ja terviseedendaja Ott Kiivikas. Mitmed järgnevad loengud on pühendatud ka Lasnamäe ajaloole.

Loengud on tasuta ning eelregistreerimine pole vajalik. Eestikeelsed loengud toimuvad teisipäeviti algusega kl 12 ning venekeelsed samal päeval algusega kl 14, kui pole märgitud teisiti. Ühe loengu kestus on ligikaudu 1 tund. Loengud toimuvad Kultuurikeskuses Lindakivi (Koorti 22).

Lisaks loengutele alustab ka tasuta filmisari Lasnamäe eakatele. Filmid linastuvad Apollo Kinos Ülemiste Keskuses (Suur-Sõjamäe 4), kuhu Lasnamäelt saab mugavalt kohale bussidega nr 7, 49 ja 65. 12. oktoobril kl 11.00 linastub kogupere komöödia „Kratt“ (Eesti 2020, rež. Rasmus Merivoo) ning 26. oktoobril kl 11.00 komöödia ja draama žanris film „Kotkatiivul“ (USA 2021, rež. Trent O’Donnell). Filmid on varustatud eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Tasuta filmi vaatamiseks on vaja eelnevalt registreerida. Selleks palume helistada numbritel 645 7702 või 645 7719 või kirjutada aadressile lasnamae@tallinnlv.ee.

Infot järgnevate Lasnamäe „Kuldse sügise“ sarja raames toimuvate loengute teemade ja filmide kohta saab edaspidi kodulehelt tallinn.ee/lasnamae.



Kohapeal toimub COVID tõendite kontroll (läbitud vaktsineerimiskuuri, haiguse läbipõdemise või negatiivse testi kohta) ning kohal on võimalik teha tasuta kiirtesti. Kiirtesti tegemiseks peab kohale tulema vähemalt 30 min enne ürituse algust.

Kommentaarid: