Benu apteek alustab Lasnamäe Tervisemajas COVID-19 vaktsineerimisega

0

Tänasest,  5. augustist avaneb Tallinnas Lasnamäe Tervisemajas Benu apteegis võimalus end Covid-19 vastu vaktsineerida. Vaktsineerimine toimub apteegis igal teisipäeval ja neljapäeval kell 15 – 19 ja üle nädala ka laupäeviti kell 10-14. Suure huvi tõttu, apteegis kaitsesüst saada, on oluline end eelnevalt registreerida. 
 
BENU apteegiteenuste arendusjuht Helen Laupa sõnul on kõige kiirem ja mugavam vaktsineerimisele registreeruda Benu terviseteenuste lehel benutervisepunkt.ee või helistades  telefonil 611 9070. “Apteeki oodatakse vaktsineerima kõiki Eesti elanikke alates 12. eluaastast. Vaktsineerimiseks kasutatakse Pfizeri vaktsiini ning vaktsineerimise aja saab broneerida nii esimese kui teise doosi saamiseks Lasnamäe tervisekeskuse Benu apteegis,” selgitab Laupa. Ta juhib tähelepanu, et teise Pfizeri vaktsiinidoosi saab teha vaid neile, kes on varasemalt mõnes vaktsineerimiskeskuses saanud samuti Pfizeri vaktsiini. 

“Benu apteekides on puukentsefaliidi ja gripivaktsiine tehtud kolm aastat ning varasem kogemus on näidanud, et see aitab leevendada perearstide ja koroona puhul ka vaktsineerimispunktide koormust. Lisaks on vaktsineerimine soovijatele laiemalt kättesaadav,” põhjendab Laupa apteekidesse COVID-19 vaktsineerimise võimaluse loomise tagamaid.

Apteegis viivad vaktsineerimisi läbi spetsiaalse täiendõppe saanud meditsiiniõed. “Patsiendi tervist jälgitakse kohapeal 15 minuti jooksul pärast vaktsiini saamist. Ent nii nagu teistegi vaktsiinide puhul on oluline inimestele südamele panna, et vaktsineerima ei tohi tulla haigussüptomitega. Haigestumise korral tuleb vaktsineerimisaeg tühistada, seda saab teha samuti Benu terviseteenuste lehel benutervisepunkt.ee või helistades telefonil 611 9070,” rõhutab Laupa. Ta lisab, et vaktsineerima tulles tuleks kaasa võtta isikut tõendav dokument.
COVID-19 vastu vaktsineerimine on 2021. aastal tasuta kõigile Eestis elavatele inimestele, ka neile, kellel pole tervisekindlustust.

Vaktsineerimise kohta Benu apteekides saab lisainfot www.benutervisepunkt.ee või telefonil 611 9070. Kõikide COVID-19 vaktsineerimist pakkuvate apteekide kohta leiab infothttp://www.vaktsineeriapteegis.ee.

Kommentaarid: