Galerii: Lasnamäel hakkas tegutsema noorte kunstipolitsei

0

Suve jooksul Lasnamäe Noortekeskuse eestvedamisel toimunudArt Police ehk kunstipolitsei algatuse raames said mitmed objektid üle terve linnaosa erksa ja ägeda supergraafika. 

 

„Soovime, et Lasnamäe linnaruum areneks ka kohalike osavõtul. Lasnamäe Noortekeskuse poolt ellu kutsutud Art Police on hea näide sellest, kuidas noored koos kunstnikest juhendajatega saavad teha legaalseid seinamaalinguid ning seeläbi oma kodukanti ilusamaks muuta. Loodan, et värsked kunstiteosed pälvivad sooja vastuvõtu ja ka edaspidi saame taolise kunsti loomisega jätkata just nimelt kohalikke noori kaasates,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

 

Supergraafika teoste loomisest võttis osa paarkümmend noort. Noori juhendasid Sodacats tänavakunstnike rühma esindajad. Enne vahetut maalimist kaasati noori teoste väljatöötamisse ja tutvustati neile tänavakunsti loomise põhimõtteid. Lähikuudel lisandub Lasnamäele veel mitmeid supergraafika objekte.

 

Mitu kuud väldanud Art Police algatuse raames said uue kuue mitmed elektrikilbid, piirded, alajaamad ja Priisle pargi lava. 

 

„Kui olete ise kunstnik ja sooviksite Lasnamäe linnaossa erksust ja värvi lisada, näiteks mõne elektrikilbi värvimisega, siis oleme avatud koostöö ettepanekutele. Lasnamäe Noortekeskus jätkab ka edaspidi kunstipolitsei algatusega ning saame koos välja valida sobilikud objektid, millele supergraafikat lisada,“ lisas Svet. Kunstnikel palutakse ühendust võtta pavel@noortekeskus.ee.  

 

Kommentaarid: