Lasnamäe päevad toimuvad ohutusabinõusid järgides kärbitud kavaga

0

Augusti lõpuks kavandatud suurejoonelised Lasnamäe päevad toimuvad tänavu koroonaviiruse levikust tingituna tagasihoidlikuma kavaga ning kehtivaid piiranguid ja ohutusabinõusid järgides.

„Pidevalt saame Lasnamäe elanikelt küsimusi augusti lõpuks plaanitud Lasnamäe päevade kohta. Juba teist aastat järjest oleme sunnitud loobuma mitmest suuremast ja rahvarohke publiku osavõtul toimuvast üritusest, kuid tahame inimesteni tuua kvaliteetse ja mitmekesise kavaga festivali. Oleme pidevas suhtluses Terviseameti ja Tallinna linna vastavate ametkondadega leidmaks võimalusi Lasnamäe päevade võimalikult väärikaks läbiviimiseks, kuid eelkõige rahvatervise mõttes turvaliselt,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Lasnamäe päevad toimuvad 21.-29. augustil. Enam kui nädala jooksul toimub Tallinna suurimas linnaosas mitmesuguseid muusika-, kultuuri- ja linnaruumialaseid tegevusi. Ei puudu ka Lasnamäe Muuseumi algatuse egiidi all toimuvad Lasnamäe ajalugu tutvustavad harivad tegevused. Põhjalikum kava plaanitakse avalikustada 13. augustil.

„Ilmselt peame pingutama, et plaanitud üritused kujunenud olukorra ja uute reeglitega kooskõlla viia. Lähtume sellest, et inimeste tervis ja ohutus on ülim väärtus ja seepärast korraldame üritusi kas testimisega või hajutatult. Lähinädalad toovad selgust, mis tegevusi ja kuidas saame inimestele pakkuda. Samuti töötame selle nimel, et Lasnamäe päevade külastajatel oleks võimalik kasutada vaktsineerimisbussi teenuseid ja teha COVID-19 vastast vaktsiini,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kommentaarid: