Lasnamäelastele jagatakse rõdude haljastuse nippe

0

Lasnamäe linnaosa valitsus kutsub osa võtma rõdude haljastuse võimalusi tutvustavast veebikoolitusest, mida viib läbi kogenud aianduskonsultant. Neljapäeval, 17. juunil toimuval koolitusel osalemine annab hea võimaluse ette valmistamaks suve lõpus toimuvaks roheliste rõdude konkursiks. 

„Meie eesmärgiks on tutvustada inimestele võimalusi, kuidas nad ise saaks muuta keskkonda rohelisemaks ja ilusamaks. Tuleb alustada väikestest asjadest ning rõdu haljastamine on paljudele jõukohane ja meeldiv tegevus. Korraldasime mullu positiivset tagasisidet saanud „roheliste“ rõdude konkursi ning selleks, et inimestel oleks rohkem võimalusi oma rõdu haljastada pakume ka eksperdi poolseid soovitusi,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Rõdude haljastuse teemaline veebikoolituse viib läbi Substrali aianduskonsultant Eneli Käger. Koolitusel räägitakse rõdude haljastuse võimalustest ning keskendutakse õigete taimede valikule. Koolituse läbinu saab teada kuidas valida taimi nii, et kevadel istutatud taimed peaksid sügiseni vastu või et taimed oleksid vastupidavad ka korteriomaniku eemaloleku ja kastmisel tekkiva pausi suhtes. Lisaks saab koolitusel näpunäiteid, kuidas kaunistada rõdu ruumikitsikusest hoolimata ning kuidas tagada, et haljastus ei segaks naabreid.

Veebikoolitus on osalejatele tasuta ning eelregistreerimine pole vajalik. Rõdude haljastuse eestikeelne koolitus toimub neljapäeval algusega kl 17.30 ning osalejad saavad eksperdile küsimusi esitada Zoom’i vahendusel (https://zoom.us/j/96337157773?pwd=bzlsMTBjYzlvQUhrajFHTzNnblE3dz09). Koolitus vene keeles toimub kell 18.30 (https://zoom.us/j/96742954272?pwd=eG1tNlhLcVVlZzlTN3dZZ01vM3dzdz09). Koolitust saab jälgida otseülekandes Lasnamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehel.  

Lasnamäe linnaosa valitsus korraldab taaskord augustikuus konkursi, mille käigus valitakse Lasnamäe ilusamad „rohelised“ rõdud. Rõdude hindamisel võetakse arvesse kujunduse originaalsust ja värvikirevust, lillede ja taimede mitmekesisust, samuti rõdu üldist esteetilist väljanägemist. Võitjad saavad auhindu ja autasustatud rõdud jäädvustatakse fotonäituse tarvis.

Pildil: „Rohelise rõdu“ konkursi 2020. aasta võidutöö.

Kommentaarid: