Suurejoonelist Lasnamäe jaanituld tänavu ei toimu

0

Terviseameti soovitusel jätab Lasnamäe linnaosavalitsus ära traditsioonilise jaanipäeva peo, mis on aastaid toimunud Paeväljal. Paeväljale ja Iru silla lähistele paigutatakse spetsiaalsed prügikonteinerid, et inimesed soovi korral saaksid ise grillida ning jaanipäeva nautida ilma loodust kahjustamata.

„Kuigi üleriigilised piirangud inimeste kogunemisele leevenesid, leppisid Harjumaa omavalitsused Terviseameti soovitusel kokku, et sel aastal jaanituled paraku jäävad ära. Selleks, et COVID-19 haiguse nakatumise näitajad ei läheks kiiresti üles ja saaksime jätkuvalt suve nautida, peame tänavu loobuma Lasnamäelaste poolt armastatud traditsioonilise jaanitule korraldamisest. See ei sega aga linlastel jaanipäeva tähistada oma lähedaste-tuttavate seltsis iseseisvalt. Panen südamele, et lõkke tegemisel peab järgima kõiki ohutusabinõusid ning kindlasti tuleb enda järel prügi ära koristada,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Paevälja haljasalale ning Iru silla lähedal asuvale puhkealale paigutatakse järgmise nädala alguses prügikonteinerid. Inimesed, kes soovivad seal iseseisvalt jaanipäeva tähistada, saavad oma prügi mugavalt lähedal paiknevasse konteinerisse jätta.

Avalikus kohas grillimisel peab juhinduma kehtivatest reeglitest ning käituma vastavalt Päästeameti soovitustele.

“Muidugi on kahju, et suurt rahvapidu seekord juuni lõpus Lasnamäel ei peeta. Samas keskendume praegu sellele, et  ette valmistada suurejoonelist Lasnamäe Päevade programmi,” lisas linnaosavanem Vladimir Svet.

Kommentaarid: