Lasnamäe tõrjub kõnniteedelt autosid kohaliku kunstniku abiga

0

Sel suvel tuleb Lasnamäe tänavatele 20 lilletünni, mis muudavad linnaruumi ilusamaks ja jalakäijatele turvalisemaks, kuna takistavad ebaseaduslikku parkimist kõnniteedel.

Lilletünnide kujunduse töötas välja Lasnamäel elav kunstnik Liisi Ansip. Just tema disainiga tünnid kaunistasid mullu Lindakivi silda ning aitasid vabaneda ebaseaduslikust parkimisest Kotka kaubanduskeskuse lähistel. Linnaosa valitsus soovib sel hooajal rakendada neid positiivseid kogemusi ka uutes kohtades.

„Sel aastal tellisime 20 lilletünni, paigaldame need linnaosa eri paikades jalgteedele, et takistada autode sõitu kõnniteedele. Kunstilise kujundusega lilledega tünnid aitavad muuta linnaosa veelgi mõnusamaks  ja rohelisemaks paigaks,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. 

Linnaosa valitsuses märgitakse, et kõnniteede ja parkimisega seotud murede lahendamine ei pea olema seotud üksnes range ja vanamoodse linnamööbliga. Nende eesmärkide täitmisel võib kasutada ka kohalike elanike loomingut.  

„Sel korral õnnestus just nimelt ühendada kunsti- ja kommunaaltegevused. Tahame sellisel looval viisil juhtida Lasnamäe elanike tähelepanu kõnniteedel parkimise probleemile ning üritame teha nii, et autod ei takistaks jalakäijate liikumist,” märkis Svet. 

Tünnidesse istutatakse stepirohi või muu kõrreline, luuderohulehine pelargoon, käokuld või tiiviklille kombinatsioon.

Kommentaarid: