Lasnamäe Muuseumi loengusarja raames tutvustatakse Uuslinna sõjaväelinnaku ajalugu

0

Lasnamäe linnaosavalitsus tutvustab huvilistele Uuslinna asumi ja seal kahe sajandi eest paiknenud sõjaväelinnaku ajalugu eesti- ja venekeelse veebiloengu vahendusel. Tasuta ülekandeid saab mugavalt ja turvaliselt jälgida internetist.

„Viimastel aastatel aktiivselt arenenud Uuslinn on korraga nii moodne ja kui ka ajalooline asum. Just siin paikneb Lasnamäe vanim hoone ning on muudki põnevat, millest tuleb juttu Lasnamäe Muuseumi loengusarja raames toimuval veebiloengul, mida peab tunnustatud arhitektuuriajaloolane. Usun, et uute teadmiste võrra rikkamaks saavad nii Uuslinna asukad, kui ka teised tallinlased,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Eestikeelne loeng „Uuslinna mereväelinnak – Lasnamäe vanalinn”  toimub teisipäeval, 13. mail algusega kl 17.30 ning seda peab arhitektuuriajaloolane Robert Treufeldt. Loengus tuleb juttu Uuslinna asumi ja samanimelise sõjaväelinnaku ajaloost. 18. sajandi lõpus Venemaa keiser Paul I korraldusel rajatud sõjaväelinnak on suuresti hävinud, kuid Valge tänava lähistel on sellest mitmes kohas säilinud põnevaid jälgi.

Lasnamäe linnaosavalitsus alustas aprillis linnaosa ajalugu tutvustavate veebiloengute sarjaga. Selleks, et argipäevadel töötavatel inimestel oleks ülekande vaatamine mugav, toimuvad loengud õhtusel ajal. Täpsem loengusarja kava ning info eelseisvate loengute ja teemade kohta avaldatakse Lasnamäe linnaosavalitsuse sotsiaalmeedia kanalites. Teisipäeviti toimuvaid eestikeelseid loenguid Lasnamäe ajaloost saab otseülekandes jälgida Lasnamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

Lasnamäe Muuseum on linnaosavalitsuse algatatud projekt, mille käigus saavad linnaosa elanikud ja sõbrad tutvuda Lasnamäe ajalooga.

Kommentaarid: