Lasnamäel tähistatakse Tallinna päeva põneva orienteerumismänguga

0

Nädala pärast, 15. mail tähistatava Tallinna päeva puhul Lasnamäe linnaosavalitsus pakub kõigile huvilistele võimaluse osa võtta põnevast orienteerumismängust, mis toimub vabas õhus ja kontaktivabalt. 

“Tähistamaks Tallinna päeva panime kokku orienteerumismängu, mille käigus huvilised saavad enda ajalooalased teadmised proovile panna ning Lasnamäel ringi liikuda. Orienteerumismäng on osaks Lasnamäe Muuseumi algatusest, millega tutvustame meie linnaosa mitmekesist ajalugu ja ergutame lasnamäelasi oma kodukandi mineviku vastu huvi tundma,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Mängu käigus alates 8. kuni 17. maini Lasnamäe linnaosavalitsuse Facebook’i lehele postitatakse üks ajalooline pilt Lasnamäest. Osaleja peab ära arvama, kus kohas see foto tehtud on, õige koht üles leida ja tegema pilti tänapäeva vaatega. Enda tehtud pilti tuleb postitada kommentaaridesse ajaloolise foto alla. Õigesti vastanute vahel loositakse auhindu.

“Kunagi eksisteerinud kuid märgatavalt muutunud vaadete otsimine on hea põhjus oma kodulinnaosa avastamiseks jalgsi või jalgrattaga. Peame vältima tingimata ebavajalikke kontakte ka pärast piirangute leevendamist, seepärast kutsun mängust osa võtma üksi või koos oma perekonnaliikmetega,” rõhutas Svet.

Lasnamäe Muuseum on linnaosavalitsuse algatatud projekt, mille käigus saavad linnaosa elanikud ja sõbrad tutvuda Lasnamäe ajalooga.

Kommentaarid: