Algas Tallinna Haigla projekteerimishange

0

Märtsikuu lõpus kuulutati välja Eesti suurima haiglakompleksi – aadressile Narva mnt 129, 129b rajatava Tallinna Haigla rahvusvaheline projekteerimishange. Hanke tulemusena loodetakse leida kogemustega projekteerimismeeskond, kelle eestvedamisel valmib tähtaegselt ehk 2023. aastaks haiglahoone põhiprojekt, mille alusel saab läbi viia ka ehitushanke.

Hanke võitja peaks selguma tänavu juuni lõpus.

Tallinna Haigla eeldatav kogumaksumus on 520 miljonit eurot (koos käibemaksuga). Sellest planeerimise, projekteerimise ja ehituse kavandatav maksumus on 450 miljonit eurot ning investeering seadmetesse 70 miljonit eurot. Kokku on kavandatava haigla eeldatav brutopind ca 127 000 ruutmeetrit.  

Riigi ja linna koostöös rajatava Tallinna Haigla valmimisega on kavas luua terviklik haiglaorganisatsioon ning rajada praeguste amortiseerunud Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate haiglahoonete asemele uus nüüdisaegne meditsiinilinnak. Uus haigla parandab tulevikus arstiabi kättesaadavust ja ravikvaliteeti nii Tallinna ja Harjumaa kui ka kogu Eesti elanikele.

Tallinna Haigla peaks kava kohaselt valmima 2027. aastal.

Kommentaarid: