Punasele tänavale rajatakse laste mänguväljak ja koerte väljak

0

Aprilli alguses algab aadressil Punane tn 17 uue multifunktsionaalse mänguväljaku ehitamine, mänguväljaku kõrvale tuleb ka koerte jalutusala.

“Mõlemad platsid asuvad lammutatud Paekaare gümnaasiumi maa-alal, tulevikus kerkib nende naabrusse uus kogukonnamaja, kuhu tulevad raamatukogu, noortekeskus ja muud vaba aja veetmise võimalused. Nii kujuneb sisehoovis hubane linnakeskkond ning omamoodi tõmbekeskus Pae asumi elanikele,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Mänguväljak on mõeldud kuni kümneaastastele lastele, selle elemendid on talu ja loomade teemalised. Mänguala ümber rajatakse väikelaste jalgrattatee , haljasala koos muru ja põõsastega, paigaldatakse pingid ning jalgrattaparkla.

Lähedusse tuleb ka koerte jalutusplats, mis hakkab koosnema kahest osast – eraldi suurtele ja väikestele koeratõugudele. Platsid piiratakse aiaga ja eraldatakse üksteisest. Väljakutele paigaldatakse erinevad elemendid ja muu varustus koerte treenimiseks.

„Nende  laste ja koerte mänguväljakute rajamise kavandamisel oli oluline roll kohalikel aktiivsetel elanikel. Loodan, et ala arendamine muudab selle mitte ainult mugavamaks, vaid ka turvalisemaks paigaks, kus inimesed saavad oma laste või lemmikloomadega aega veeta,” lisas Svet.

Mänguväljaku ja koerte väljaku juurde paigaldatakse sildid, kus on  teave käitumisreeglite kohta ning päästeteenistuse ja objekti haldaja kontaktandmed. Territooriumile paigaldatakse kaasaegne valgustus.

Ehitustöid teostab Mefab OÜ Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel. Projekti koostas Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik OÜ. Ehitustööd on kavas lõpetada 2021. aasta juuliks.

Kommentaarid: