Lasnamäel algab Võidujooksu tänava rekonstrueerimine

0

Võidujooksu tänaval algavad täna ettevalmistused suuremahuliseks rekonstrueerimiseks. Ehitustööd algavad aprilli esimesel poolel.

“Võidujooksu tänav on pikka aega oodanud põhjalikku ümberehitust. Viimastel aastatel on see piirkondpalju muutunud ja areneb aina edasi – ehitatakse uusi eluhooneid, elanike arv suureneb ning vajadus välja ehitada mugav ja turvaline kvartalisisene teedevõrk kasvab,” ütles vanem Lasnamäe Vladimir Svet.

Võidujooksu tänava rekonstrueerimise ja laiendamise ettevalmistamiseks puhastatakse tulevase tänava servad metsistunud põõsastest ja puudest. Ehituse viimasel etapil taastatakse haljastus – ümber istutatakse 3puud ja mulda pannakse 65 uut puud ning 1992 põõsaistikut. Tööde käigus rajatakse 8000m2 ulatuses haljasala.

Rekonstrueeritakse 5200 m2 sõidutee katet, rajatakse 170 jm veevarustuse trassi ja 12000 jmsadeveekanalisatsiooni trassi. Tööde hulka kuulub asfaltkattega kergliiklustee loomine, kaasaegse LED-tänavavalgustuse paigaldamine, samuti kümmekonna pingi paigaldamine. Ühtlasi viiakse ära romuautod ja suuremahulised ehitusjäätmed.

“Hetkel pole sellel tänaval üldse jalakäijatele mõeldud teid. Seetõttu ei rekonstrueerita mitte ainult sõiduteid, vaid ehitatakse ka valgustatud kergliiklusteed ohutute ülekäiguradade, valgustuse ja välimööbliga. Tänava ääres säilivad rohelised koridorid. Liikuri tänava elanikele, jalgpalliklubi FC Ajax kasvandikele ja mehaanikakooli õpilastele luuakse Kurepõllu asumi kaudu uued liikumisvõimalused. Uus rada võimaldab läbi lauluväljaku turvaliselt ja mugavalt, jalgsi või jalgrattaga, Tallinna lahele pääseda,” ütles Vladimir Svet.

Võidujooksu tänava ettevalmistus- ja ehitustööde ajal kehtivad ajutised liikluspiirangud. Kõigil autojuhtidel palutakse olla äärmiselt ettevaatlikud, järgida liiklusmärke ja kiiruspiiranguid.

Ehitustöid teostab Viaston Infra OÜ Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti ning AS Tallinna Vesi tellimusel. Tööde valmimise tähtajaks on kavandatud september.

Võidujooksu tänav on lahutamatult seotud Lasnamäe ajalooga. Selle nime sai ta siin asunud hipodroomi järgi, esimesed võistlused toimusid sellel 1884. aastal.

Kommentaarid: