Lasnamäe hakkab rakuška kioske likvideerima

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus alustab ühistranspordipeatuste korrastamise projekti, mille raames demonteeritakse vanad kioskitega ühendatud bussiootepaviljonid.

“Me räägime nn rakuškatest – ribidega bussiootepaviljonidest, millega ühe katuse all on ka kioskid. Täna on Lasnamäe territooriumil vähemalt kuus sellist ehitist. Nad on räpase välimusega ning sageli kogunevad  seal alkohoolikud ja asotsiaalid, kes häirivad kohalike elanike,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Linnaosavalitsus on võtnud endale eesmärgiks bussipeatustes sellised objektid lammutada ja ühissõidukite ootealad korda teha. Selle tulemusenamuutuvad Lasnamäe ühistranspordipeatused puhtamaks ja ohutumaks,” lisas Svet.

Kaks Pikri ja Paesilla peatuses asuvat rakuška kioskit on juba lammutatud. Nende asemele paigaldatakse selle aasta lõpuks uued klaaspaviljonid koos pinkidega. Lähiajal on kavas paigaldada kaasaegsed paviljonid ka Uus-Pae, Majaka ja Katleri peatustesse.

“Erilist tähelepanu pööratakse Katleri ja Uus-Pae peatustele, kus asuvad R-kioski müügikohad. Peame nende omanikega läbirääkimisi, et leida lahendus, mis arvestaks nii nende klientide kui ka teiste kohalike elanike huve,“ selgitas Vladimir Svet.

Linnaosavalitsus plaanib aasta jooksul korrastada mitmeid kioskitega ühendatud peatusi. Neist esimesed on Paekaare, Mahtra, Katleri, Pikri, Uus-Pae ja Kuristiku.

Kommentaarid: