Laagna tee „trammidepoo“ läheb lammutamisele

0

Septembrikuu esimese nädala lõpus alustatakse Laagna tee lõpus asuva mahajäetud hoone, rahvasuus tuntud „trammidepoo“, lammutustöödega.

„Trammitunneli lammutamine on osa kevadel alanud Väo liiklussõlme ehitamise ettevalmistustöödest. Tegu on kahtlemata väga suurejoonelise projektiga mitte ainult Lasnamäe, vaid ka kogu Tallinna mõõtmes, kuna sissesõit Narva suunalt on üks Eesti koormatuimast ristmikest, mida ööpäevas läbib kuni 49 000 sõidukit. Samas parendab mistahes mahajäetud ehitise lammutamine koheselt linnaosa üldpilti ning kõnesoleva tunneli likvideerimisest võidavad naabruses asuvate K.Kärberi ja Ümera tänavate majade elanikud,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

74 m pikkune trammitunnel valmis Rahu teele 1980-te lõpus, kui linnas käis hoogne kiirtrammitee ehitamine. Paraku ei jõutud trammiliini ehitamiseni Lasnamäel kuigi kaugele ja ajapikku sai tunnelist mahajäetud ja kodutuid ligitõmbav ehitis. 2013. aastal kaunistati tunneli välisseinad Tallinna esimese ametlikult lubatud supergraafikaga, mille valmimisel lõid kaasa noored kunstnikud kogu Tallinnast.

Mitmetasandiline Väo liiklussõlm, mis peaks valmima 2021. lõpuks, näeb ette senise Tallinn-Narva maantee liinil asuva fooriga ristmiku asendamist ringristmikuga. Liiklemine Peterburi teel suundades Tallinn-Narva ja Narva-Tallinn viiakse üle maapinnast kõrgemale tasemele, mille jaoks rajatakse ringristmiku kohale viadukt.

Lasnamäe Leht on varem kirjutanud trammidepoo hoone ajaloost rubriigis “Ajalugu ja lood”. Josef Katsi artikliga saab tutvuda siin.

Kommentaarid: