Lasnamäel restaureeriti Aleksius II mälestusmärk

0

Restaureerimisel parandati monumendi betoonist piirded ning puhastati ning värskendati patriarhi skulptuurkuju.

„Mälestusmärk Aleksius II-le on üks vähestest Lasnamäele püstitatud ja linnaosa kuvandi lahutamatuks osaks saanud monumentidest. Sellepärast oleme tänulikud tunnustatud mälestusmärkide restaureerijale Paul Uibopuule, kes võttis ette niivõrd vaevanõudva ja detailidesse süvenemist vajava töö ning sai sellega rekordiliselt kiire ajaga hakkama,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Vene Õigeusu Kiriku Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Aleksius II skultuur püstitati Tallinna Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku kõrvale 2012. aastal. Lasnamäe klindil paiknev mälestusmärk on eriti aldis tuulte ja sademete mõjule ning ajapikku monumendi betoonist piirded pragunesid ning patriarhi kuju vajas puhastamist.

Kümme päeva kestnud restaureerimistööde käigus parandati ja värviti üle monumendi betoonist piirded ning puhastati ja värskendati kirikutegelase skuptuurkuju. Mälestusmärgi aluse alla paigaldati täiendav hüdroisolatsioon.

„Arvan, et on  aeg arutada selle üle, millised monumendid ja mälestusmärgid võiksid lisanduda Tallinna suurimasse linnaossa. Hiljuti algatas linnaosavalitsus „Lasnamäe muuseumi“ projekti, mille raames kavatseme muuhulgas otsida ideid uute mälestusmärkide loomiseks linnaossa,“ lisas linnaosavanem.

Kommentaarid: