Rekonstrueeritud Varraku sild on liiklusele avatud

0

Esmaspäevast, 31. augustist on pärast rekonstrueerimistöid taas liiklejatele avatud Laagna teed ületav Varraku sild Lasnamäel.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et Varraku silla rekonstrueerimistööde näol on tegemist suure investeeringuga – ehitustööde maksumuseks oli 760 000 eurot. „Oleme võtnud eesmärgiks teha igal aastal korda vähemalt üks Laagna teel kõrguv sild.  See on mõistlik nii linnaeelarvest lähtudes kui ka seetõttu, et need sillad on linnaosa ja terve linnaliikluse jaoks olulisteks tuiksoonteks, mida ei ole võimalik pikemaks ajaks korraga läbi lõigata,“ ütles Kõlvart.

Lasnamäe linnaosa vanema Vladimir Sveti sõnul ei mäleta ilmselt paljud, et Lasnamäe algne arenguplaan nägi ette lausa kahe Varraku silla olemasolu – üks oli mõeldud jalakäijatele, teine autoliiklusele. „Lõpuks ehitati siiski üks sild, mis on mõeldud kõikidele liiklejatele. Juba see esialgne plaan näitab, kui oluliseks arteriks see sild linnaosa jaoks on. Hea meel on selle üle, et Lasnamäe üks tuntumaid sümboleid ehk üks Laagna tee sildadest on korda saanud.”

Varraku silla rekonstrueerimistööde käigus paigaldati viaduktile uued tugiosad ja korrastati betoonkonstruktsioonid. Vanad betoonist sillapiirded asendati uute metallist restpiirdega, mis parandab viadukti otstes asuvate ristmike nähtavust. Korrastatud on viadukti ja selle juurdepääsude sõiduteede asfaltkate ja rajati ka puuduolevad kõnniteed. Viaduktile paigaldati LED tänavavalgustus ja viadukti otstesse rajati erivalgustusega jalakäijate ülekäigurajad. Selleks, et parandada vaegnägijate liikumisvõimalusi, on ülekäiguradadele paigaldatud reljeefsed kõnniteeplaadid.

Ehitustöid tegi Tallinna Teede AS ja projektdokumentatsiooni koostas P.P. Projekt.  

Laagna teel on ühtekokku 12 jalakäijate- ja transpordisilda, millest hiljuti on rekonstrueeritud Raadiku sild. Mustakivi ja J.Smuuli tee sildadel on tehtud deformatsioonivuukide ja asfaltbetoonkatendite remont ning Võidujooksu sillal uuendatud asfaltbetoonkatet ja värvitud piirdeid.

Kommentaarid: