Lasnamäe päevad jätsid jälje linnakeskkonda

0

Lasnamäe päevade kultuuri- ja meelelahutusürituste kava võimaldas linnaosa elanikel ja külalistel paremini tundma õppida linnaosa ajalugu ning anda oma panus linnakeskkonna parendamisse. Mõned nädala jooksul loodud lahendustest jäävad linnaosa tänavatele ja avalikku ruumi sügise lõpuni.

Nädala jagu kestnud Lasnamäe päevad algasid laulvate purskkaevude showst ja kulmineerusid 30. augustil vaatemängulise kontserdiga Pae pargis. Iga tööpäeva õhtul leidsid mõnes Lasnamäe hoovis või rohealal aset minikontserdid, ajaloohuvilised aga said kaasa lüüa Lasnamäe ajaloolisi paiku tutvustavatel jalgsiretkedel.

„Sel aastal juhindusime Lasnamäe päevade korraldamisel uuest formaadist ja kontseptsioonist. Püstitasime eesmärgi tuua peomeeleolu igasse asumisse, pakkudes mitmekülgseid ning igale elanike rühmale suunatud üritusi. Samuti kaasasime kohalikke elanikke  linnakeskkonna objektide loomisesse, millest osa  jäävad linnaosa tänavatele meenutamaks Lasnamäe päevi“, ütles Lasnamäe linnaosa vanema Vladimir Svet.

Lasnamäe päevade raames loodud lahendused, mis jäävad rõõmustama linlasi peale peonädala lõppemist, on ajalugu tutvustavad stendid bussiootepaviljonides, parimate rõdude fotonäitus Hortese aianduskeskuses, Lindakivi „roheline“ sild ning värvikirev mural ehk seinamaal Kalevipoja tänaval.  

Ühistranspordipaviljonide peatustesse paigaldatud stendid tutvustavad linlastele linnaosa minevikku kuni septembri keskpaigani.

Tähesaju teel asuva Hortesi aianduskeskuse klaaspaviljonis saab 6. septembrini ammutada inspiratsiooni fotodest, millel olid jäädvustatud konkursi „Roheline rõdu“ parimad tööd.

Esimese külmani on kõik linlased teretulnud imetlema Lindakivi „rohelist“ silda, mida naabermajade elanikud ja linnaaednikud kaunistasid sügistaimede ja aiamööbliga.

Paljude lasteaedade piirdeaedadel saab uudistada oma linnaosa sünnipäeva kajastavat lastejoonistuste näitust, Kalevipoja tn alajaama hoone seintel aga rõõmustab pilku  värvikirev 30 m pikkune seinamaal, mis valmis kohalike noorte, kunstnike ja noortekeskuse koostöös.

„Tänan kõiki linnaosa sünnipäevaüritustel osalenud lasnamäelasi ja linnaosa külalisi. Selleks, et järgmised Lasnamäe päevad oleksid veelgi sisukamad ja huvitavamad, ootame teie ettepanekuid päevade kava ja ürituste osas e-posti aadressil lasnamae@tallinnlv.ee või Lasnamäe Linnaosa Valitsuse lehel Facebookis“, märkis Vladimir Svet.

Kommentaarid: