Koolid kiirustage! Aasta kooli konkursi tähtaeg läheneb!

0
Kevadel käivitunud aasta kooli konkurss ootab osalema kõiki Eesti üldharidus- ja kutseõppekoole. Õppeasutused saavad aasta kooli tiitlile kandideerida kuni 27. septembrini. Võitjakool selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena oktoobri lõpus.
 
Kolmandat korda toimuva konkursi eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes. “Aasta kooli konkurss on hästi omaks võetud. Varasemad aastad näitavad, et õpilastel on põnevaid ideid, kuidas oma kooli esile tõsta ja ühistegemisi huvitavalt esitleda,” kinnitas Haridus- ja Noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas. “Koolide sulgemine kevadise eriolukorra ajal ja üleminek distants-õppele pani koolid otsima õppetöö korraldamiseks uusi digimaailma võimalusi. Julgustame ka neid praktikaid tänavusel konkursil jagama,” lisas Ratas.
 
Korraldajate kogemus näitab, et väga paljud kandidaadid saadavad oma tutvustuse vahetult enne tähtaja kukkumist, sageli päris viimasel päeval. “Kindlasti soovime, et kõik osaleda soovivad koolid saaks õigel ajal oma materjalid ära saadetud ega magaks tähtaega maha. Seepärast tasub nüüd, kus kooliaasta algas ja õpilased-õpetajad välja puhanud, kohe ettevalmistustega pihta hakata, sest enam pole tähtajani palju aega jäänud,” tuletas Ratas meelde.
 
Konkursil osalemiseks tuleb koolidel saata  27. septembriks aadressile aastakool@harno.ee video, mille sisust tuleb selgelt välja inspireeriv ja innovaatiline õpikeskkond, kus erinevad digilahendused leiavad igapäevaselt kasutust. Täpsemat infot konkursil osalemise ja tehniliste tingimuste kohta: www.harno.ee/aastakool
 
Aasta kool 2020 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Võitja avalikustatakse 30. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“. 2020. aastal kuuluvad žüriisse Marcus Ehasoo Eesti Õpilasesinduste Liidust, Aivi Jürgenson Haridus- ja Teadusministeeriumist, Reilika Kaasik Haridus-ja Noorteametist , Laura Kõrvits, kes on ERR ETV2 noorte saate „Nova“ toimetuse liige ja näitleja Karl Robert Saaremäe.
 
Aasta kool on Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi osa. Aasta õpetaja konkursi eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Hariduspreemiad ja riikliku haridustöötaja elutööpreemia antakse üle iga-sügisesel aasta õpetaja galal. Aasta kooli valitakse kolmandat korda, eelmisel aastal pälvis nimetuse Viljandi Gümnaasium.
 
Konkurssi korraldavad Haridus- ja Noorteamet, Haridus- ja Teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid: