Lasnamäel algas Angerpisti tänava kergliiklustee väljaehitamine

0

24. augustil, alustati Loopealse asumis Angerpisti kergliiklustee rajamisega. Uuenäoline tänav hakkab paiknema Narva maantee vahetus läheduses, ühendades Lavamaa ja Katleri jalakäijateesid.

„Loopealse ja Tondiraba asumid on ühed kiiremini arenevaid Lasnamäel piirkondi oma suure rohealaga, kuhu pered hea meelega tuleksid sportima ja vaba aega veetma. Siia kavandatavast pargist  saab mitmekülgne ja huvitav roheala, millele juurdepääsu mõtleme läbi ja arendame juba praegu“, ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Ehitustööde käigus rajatakse Narva maantee ja Lavamaa tänava vahelisele lõigule 250 meetri pikkune ja 3,5 meetri laiune asfaltkattega kergliiklustee, mis ühendab olemasolevad Tondiraba ja Narva maantee kergliiklusteed.

Kergliiklusteele luuakse kaks pinkide ja prügikastidega varustatud puhkekohta. Ohutumaks ja turvalisemaks liiklemiseks paigaldatakse rajatavale kergliiklustee- le ergas ja säästlik LED-tänavavalgustus. Teega külgnevale alale istutatakse kõrghaljastus.

Töödega plaanitakse lõpetada novembris.

Tänava rajamistööd teostatakse Tallinna Keskkonna-ja Kommunaalameti tellimusel, projektdokumentatsiooni koostas T-Model OÜ, ehitustöid teostab Ehitus ja Masinad AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on u 110 000 eurot.

Kommentaarid: