Lasnamäe päevad täna: ekskursioonid, näitus “Roheline rõdu” ning kontsert

0

Täna, 24. augustil kutsuvad Lasnamäe päevad tutvuma Katleri ja Paevälja asumite ajalooga, vaatama, kuidas kaevandatakse lubjakivi Väo karjääris, osalema Rohelise rõdu näituse avamisel Horteses ning nautima Eduard Tomani ja Igor Jermakovi sütitava dueti esinemist.

„Lasnamäe ajalooline pärand pole seotud mitte ainult 1970. aastate alguse perioodiga, elu linnaosas oli täies hoos juba enne esimeste paneelmajade ja Laagna tee ehitamist. Eelseisvate ürituste ajal on võimalik tutvuda nii piirkonna eri paikade ajalooga kui ka lõbutseda pere ja sõprade seltsis. Meil on hea meel näha meie üritustel nii linnaosa elanikke kui ka külalisi, “ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Lasnamäe päevade ekskursioonide sari avatakse piirkonna ühe kuulsaima ettevõtte külastamisega. Täna, 24. augustil kell 12.00 viib buss kõiki soovijaid Väo karjääris asuvasse paekivikillustikku tootvasse tehasesse, kus tutvustatakse lubjakivi kaevandamist Lasnamäel. Ekskursioon toimub vene keeles – sama ekskursioon eesti keeles on teisipäeval, 25. augustil kell 12:00. Osalejate kogunemine toimub Mustakivi peatuses linnast väljuval suunal.

Kell 16.00 toimub Lasnamäe Hortese aianduskeskuse klaaspaviljonis konkursi „Roheline rõdu“ näituse avamine ja konkursi võitjate autasustamine. Samas saab tutvuda fotodega parimatest rõdudest, näitus on avatud 24. augustist kuni 06. septembrini.

Kell 18.00 on kõik huvilised oodatud Lauluväljaku ülemisse parklasse, et suunduda ajalooretkele Paeväljal ja Katleri asumis. Ekskursioon toimub vene keeles, selle viib läbi Stanislav Lomunov. Jalgsiekskursiooni käigus külastavad osalejad Tondiraba meteoriidimõjude ala, tutvuvad Katleri mõisa ajalooga ja saavad teada Paevälja lennuvälja saatusest ja kuulevad ka Mäe tänava ajaloolistest hoonetest. Sama ekskursioon eesti keeles toimub 27. augustil kell 18.30. Soovitame riietuda vastavalt ilmastikuoludele ja valida jalutamiseks sobivad jalatsid.

Kell 19.00 Kivila pargis ,Kivila 46 maja juures asuval platsil esinevad Igor Jermakov  ja Eduard Toman. Duett esitab laule sinisest merest, pikkadest reisidest ja mereromantikast. Vaatamata soojale aastaajale soovitame riietuda vastavalt ilmale ja kaasa võtta kampsun ning vihmavari.

Lisateavet Lasnamäe päevade ürituste kohta saab linnaosavalitsuse kodulehelt või Facebooki lehelt.

Kommentaarid: