Lasnamäe „Roheline rõdu“ on valitud

0

24. augustil kell 16.00 avati Tähesaju Hortese poe klaaspaviljonis konkursi “Roheline rõdu” fotonäitus rõduaedadest, samas toimus võitjate autasustamine. Lasnamäe kaunima rohelise rõdu omanikuks valiti Uuslinna tn elanik Oksana Reutova.

„Meie eesmärk roheliste rõdude konkursi korraldamisel on panna inimesi mõtlema, kuidas nad saavad muuta oma elukeskkonda rohelisemaks. Enamikel Lasnamäe elanikest pole oma aedu, seevastu rõdu on olemas pea igaühel. Hea meel on tõdeda, et lasnamäelased võtsid algatuse positiivselt vastu ning meile laekus kümneid ja kümneid pilte maitsekalt ja ligitõmbavalt lahendatud rõduaedadest. Loodame, et meil tekkib uus traditsioon ning et iga aastaga muutub aina rohkem Lasnamäe rõdusid rohelisteks, et rõdude haljastamise kunst aina areneb,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

3. – 16. augustil korraldas Lasnamäe Linnaosa Valitsus esmakordselt konkursi, mille käigus valiti Lasnamäe „roheline“ rõdu.

Tunnustatud Tallinna aianduseksperdid valisid välja Lasnamäe kaunimad rõdud ja lodžad. Komisjoni kuulusid Kadrioru pargi juhataja Ain Järve, maastikuarhitekt Kersti Lootus, Tallinna Botaanikaaia direktori asetäitja Silja Konsa, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Elena Sapp, Lasnamäe Linnaosa Valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Diana Buchmann ning Hortese esindaja Eevi Haav-Reemet.

Kokku valiti 3 parimat ja lisaks 11 eriti muljetavaldavat rõdu, mida professionaalne fotograaf Rene Suurkaev pildistas fotonäituse jaoks. Võitjate väljaselgitamisel võeti arvesse kujunduse originaalsust ja värvikirevust, lillede ja taimede mitmekesisust, samuti rõdu üldist esteetilist väljanägemist.

Parimaks tunnistati Uuslinna tn rõdu roheline lahendus, mille autoriks on Oksana Reutova. Teise ja kolmanda koha saavutasid Kihnu ja Muhu tänava elanikud Natalia Kask ja Oksana Blagi. Lisaks nomineeriti veel 11 tööd, valides välja – tervikliku lahenduse, rõdu kui väliruumi, tarbetaimede rikkuse, taimede hoolduse, stiilsuse, üllatuse, küllusliku rõdu, linnaruumi rikastava lahenduse,lihtsa ja ilusa, igale pereliikmele mõeldud rõdu ning teraapilise rõdu.

„Žüriil oli tõesti väga raske valikut teha, seal oli palju häid rohelise disainilahendusega rõdusid. Osalejad näitasid mitte ainult huvitavaid võimalusi väikese ruumi kujundamiseks ja kasutamiseks, vaid suutsid üllatada isegi aianduse asjatundjaid. Eraldi tahaksin märkida Jekaterinat Narvast ja Kesklinna elanikku Svetlanat, kes samuti saatsid fotod oma imelistest rõdudest. Meil on hea meel, et meie konkurss leidis nii laia vastukaja, “ ütles Vladimir Svet.

Kõik konkursi võitjad said Lasnamäe Linnaosa Valitsuselt väärtuslikke auhindu ning kolmele parimale andis Hortese Aianduskeskus kinkekaardid summas 100, 50 või 30 eurot. 

Fotodega kaunimatest Lasnamäe rõdudest saab tutvuda Lasnamäe Hortese poe klaaspaviljonis 24. augustist kuni 06. septembrini. Fotode galerii on leitav siit.

 

Kommentaarid: