Lasnamäe päevad täna: ekskursioon Väo karjääri, ajalooretked ning kontsert

0

Täna, 25. augustil kutsuvad „Lasnamäe päevad“ tutvuma Priisle ja Uuslinna asumite ajalooga, vaatama, kuidas kaevandatakse lubjakivi Väo karjääris ning nautima Around The Sun ja Inga esinemist Priisle pargis.

„Jätkame ekskursioonide sarjaga linnaosa erinevates paikades ja tutvustame elanikele Lasnamäe ajaloolist pärandit. Tuntud pealinna giidide abiga saame täna teada, mis oli Priisle ja Uuslinna asumite kohal enne kaasaaegse Lasnamäe ehituse algust. Meil on hea meel näha meie üritustel piirkonna elanikke ja külalisi, “ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kell 12.00 viib buss kõiki soovijaid Väo karjääris asuvasse paekivikillustikku tootvasse tehasesse, kus tutvustatakse lubjakivi kaevandamist Lasnamäel. Ekskursioon toimub eesti keeles. Osalejate kogunemine Mustakivi peatuses linnast väljuval suunal.

Kell 18.00 kohtume Mustakivi teel, Mahtra 12 maja ees, et teha tiir ümber Kivila ja Priisle asumi. Ekskursioon toimub vene keeles, selle viib läbi Oksana Jaakson. Jalutuskäigu ajal otsime üles, kus asub keskaegne linna piirikivi; tutvume siin kunagi asunud külade ja Väo mõisa ajalooga; saame teada, kust pärinevad Priisle, Seli ja teised kohanimed ning mida õppisid lapsed Nehatu valla algkoolis.

Kell 18.30 kohtume A. Weizenbergi ja Valge tn ristmikul, et minna retkele Uuslinna ja Kurepõllu asumitesse. Jalutuskäigu ajal heidame pilgu Valge, Punase ja Lasnamäe tänava ajaloolistele trassidele, Peetri ja Uuslinna kanalitele, Valgele, aga natuke ka Punasele majakale ning vanale raadiosaatejaamale. Käime läbi Uuslinna peavahihoone ja raadiojaama antennimasti ankrukivi juurest. Ekskursioon toimub eesti keeles, selle viib läbi arhitektuuriajaloolane Robert Treufeldt.

Kell 19.00 Priisle pargi väikelaval esinevad särtsakas indie-pop bänd Around The Sun ja “Eesti laul 2019” finalist Inga. Vaatamata soojale aastaajale soovitame riietuda vastavalt ilmale ja kaasa võtta kampsun ning vihmavari.

Lisateavet Lasnamäe päevade ürituste kohta saab linnaosavalitsuse kodulehelt või Facebooki lehelt. Lasnamäe päevade üritused on kõigile tasuta.

Kommentaarid: