Lasnamäe noored: plusse leidub ka kujunenud olukorras

0

Kuidas suhtub Lasnamäe noorem põlvkond e-õppesse, lõpueksamite edasilükkamisse ja karantiinisse üldiselt. Ka Lasnamäe noortenõukogu esindajad ei jäänud ajutistest uuendustest kõrvale ja jagasid oma kogemusi kodus püsimise osas.

Välja kuulutatud eriolukorraga seotud liikumispiirangud on valusaimalt puudutanud ehk kõige aktiivsemat elanikkonna osa – meie noori. Üleminek e-õppele, huviringide ja vaba aja veetmiskohtade sulgemine, eemalolek sõpruskonnast – põlvkonnal, kes on harjunud aktiivse eluviisiga, tuli järsult harjuda hoopis uue elulaadiga.

Lasnamäe noortenõukogu esindajad jagavad oma kogemusi kodus püsimise osas:

Karantiinist üldiselt

Valerija Morkovnikova (Tallinna Linnamäe Vene lütseum):

– Alguses oli karantiiniga harjumine väga keeruline, sest varem olin hästi liikuv. Tasapisi avastasin aga enda jaoks ka kodus püsimise plusse: hakkasin sagedamini veetma aega oma vanematega, kellega leidsime palju ühiseid vestlusteemasid, leidsin aega raamatute lugemiseks ning nende filmide ja sarjade vaatamiseks, mida olen ammu näha tahtnud. Nii et karantiin on senimaani olnud lõbus ja produktiivne ning, mis kõige tähtsam, möödunud kodus viibides!

E-õppest

Kaarina Seidelberg (Tallinna Laagna Gümnaasium):

– E-õppega harjumine ei olnud minu jaoks probleem, sest juba enne karantiini olin harjunud kodus palju iseseisvalt õppima. Sellel perioodil on õpetajad teinud tublit tööd – nad on olnud väga abivalmid ja mõistvad, kodutöid on piisavalt, ülesannetele on lisatud pikad ja põhjalikud selgitused ja küsimuste korral on nad alati nõus olnud vastama. See kõik on olnud võimalik tänu õpetaja ja õpilaste vahelisele suhtlusele!

Lõpueksamite edasilükkamisest

Maksim Kozõrev (Lasnamäe Vene Gümnaasium):

– Minu kui abituriendi jaoks on eksamite edasilükkamine hea uudis, kuna see annab rohkem aega ettevalmistamiseks. Arvan, et see aitab eksamid paremini sooritada, karantiin aga soodustab keskendumist!

Kommentaarid: