Tallinna keskraamatukogu teenused Lasnamäe linnaosa seenioridele

0
Brown wooden shelfs fully packed with books in a library

Eriolukorra ajal laiendas raamatukogu koduteeninduse võimalusi. Tallinna Keskraamatukogu peab oluliseks hoida eakatega kontakti ka kriisiajal, et nad ei tunneks end kodus üksi. Raamatukoguhoidjad on valmis eakate kõnedele vastama ja aitama, olgu kõne ajendiks infovajadus või mõni igapäevamure.

Küsimusi saab esitada telefoni teel 683 0917 ning reaalajas chat’i ja Skype’i vahendusel, lisaks ka e-posti teel ls@tln.lib.ee. Chat’i leiab Tallinna keskraamatukogu veebilehe www.keskraamatukogu.ee paremast nurgast. Skype’i kasutajanimi: Tallinna Keskraamatukogu infoteenindus.

Skype’i vestlusklubi

Skype’i vahendusel toimuvas seenioride vestlusklubis arutatakse päevakajalistel teemadel ning osalejad saavad raamatukoguhoidjalt küsida enda jaoks olulist infot.

Vestlusklubi toimub esmaspäevast reedeni kell 11–12. Vestlusklubis osalemiseks tuleb lisada oma Skype’i kontaktide hulka kasutajanimi „Seenioride vestlused“. Küsimuste korral saab raamatukoguga ühendust võtta telefonil 683 0917.

Raamatud koju

Koduteenindus on teavikute koju toomise teenus, mida raamatukogu pakub Tallinna elanikele, kelle tervislik seisund ei võimalda raamatukogu külastada. Eriolukorra perioodil pakutakse koduteenindust ka neile pensioniealistele Tallinna elanikele, kel puuduvad lähedased, kes saaksid neile raamatuid raamatukogust tellida, ning kel on COVID-19 viiruse riskigruppi kuulumise tõttu ohtlik väljas liikuda. Teavikuid tuuakse koduteeninduse lugejale koju üks kord kuus. Raamatute tellimiseks tuleb helistada telefonil 683 0920 või kirjutada koduteenindus@tln.lib.ee.

Programm „Seeniorid digitargaks”

Programmi „Seeniorid digitargaks” raames saavad seeniorid individuaalsetel koolitustel küsida kõike, mis puudutab tahvelarvutite ja nutitelefonide, Facebooki ja Skype’i, e-teenuste ja e-raamatukogude kasutamist ja palju muud. Koolitusel osalemiseks kirjuta ls@tln.lib.ee või helista 683 0917 ning lepi kokku koolituseks sobiv aeg.

Eriolukorra ajal on aktiveerunud interneti- ja telefonipetised ning seetõttu algatas riigi infosüsteemide amet kampaania „Eriolukorras eriti IT-vaatlik!“. Raamatukogu on kampaaniaga ühinenud, et jagada soovijatele digiturvalisuse nõu. Pakume digiturvalisuse küsimustes koolitust veebi ja telefoni teel. Osalemiseks helista telefonil 683 0917.

Lisaks koolitustele on võimalik oma digioskusi igaühel ka iseseisvalt täiendada. Keskraamatukogu veebilehelt leiab näiteks Skype’i ja Facebooki konto loomise ja kasutamise juhendi, e-raamatukogu ELLU videojuhendid.

Kommentaarid: