Vaata, millised eriolukorra reeglid on muutunud leebemaks ja millised rangemaks

0

Eile õhtul, 26. märtsil avaldas riigikantselei Eesti Vabariigi peaministri  kolm uut korraldust seoses kehtestatud eriolukorraga. Muudeti postkontorite töö, tehti  lisaerandid Eestisse saabuvatele välismaalastele ja muudeti rangemaks kodus püsimise reeglid koroonaviirusesse haigestunud inimestele ja nende lähedastele.

Премьер-министр внес изменения в работу почты и торговых центров. Если до этого были закрыты все почтовые отделения, то теперь действуют исключения из этого правила. В Эстонии продолжат работу 16 почтовых отделения в местных торговых центрах. Из ближайших к Таллинну в их число входит отделение в Маарду. В список вошли только те почтовые конторы, в которых нет возможности перенаправить отправления куда-либо еще в городе.

Esimese korraldusega muutis peaminister posti esinduste ja kaubanduskeskuste tööd. Kui varasemalt kõik postkontorid olid kinni, siis nüüd jääb kohalikes kaubanduskeskustes avatuks 16 postkontorit. Tallinna lähedal on nende hulgas ka Maardu postkontor. Avatuks jäävad üksnes need esindused, mille saadetisi ei saa sama linna piires mujale ümber suunata.

Lisaks muudatused puudutavad ka kaubanduskeskustes asuvate kaupluste külastamise keeldu: suletud kauplustes saavad jätkuvalt käia poe omanik ja töötaja. Eelkõige on see vajalik e-poest kauba müügi korraldamiseks või näiteks lemmikloomakaupluses loomade eest hoolitsemiseks.

Peaministri korraldusega (nr 50) saab tutvuda siin

Teise korraldusega täiendati erandid välismaalaste kohta, kes tohivad eriolukorra ajal Eestisse siseneda. Sama korraldusega laiendatakse ka välismaalaste ringi, kes üle riigipiiri tulla tohivad. Eestisse tohivad tulla haigusnähtudeta välismaalased, kes on seotud elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamisega. Samuti inimesed kelle Eestisse saabumine on seotud siinse ettevõtte seadme hooldamise, remondi-, garantii- või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase tööga, kui see on vajalik siinse ettevõtte tegevuse tagamiseks.

Peaministri korraldusega (nr 51) saab tutvuda siin.

Lisaks muudeti rangemaks koroonaviirusest tingitud kodus püsimise korda nii haigestunu kui tema pereliikme või sama elupinda jagava kaaslase jaoks.

Peaministri korraldusega (nr 52) saab tutvuda siin

Kommentaarid: