Politsei tuvastas Tallinnas narkodiilereid ründava jõugu

0

Põhja prefektuuri politseiametnikud pidasid kontrolliks kinni mehed, kelle suhtes on alust arvata, et nad võtsid Tallinnas vabaduse narkodiilerilt ning võimalik, et on seda varemgi teha proovinud.

Neljapäeva õhtul teatati politseile, et Tallinna kesklinnas tõmmati autosse mees ja sõideti minema. Politseinikud asusid võimalikke kurjategijaid kuumadel jälgedel otsima ja pidasid ööl vastu reedet Lasnamäel kontrolliks kinni neli meest.

„Juhtunut selgitades rääkisid mehed, et nende eesmärgiks oli narkootiliste ainete müügiga tegelevatelt inimestelt nende tulu võtta,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre. „Mehed leppisid suhtlusvõrgustikus kokku kohtumise, kuid planeerisid ostu-müügitehingu asemel hoopis kannatanult ära võtta nii uimastid kui ka võimalusel muu väärtusliku vara.“

Kas meeste plaan ka õnnestus, ei ole politseile täna teada. Kuigi võimalik ohver on tuvastatud, ei soovinud ta meeste vastu tunnistusi anda ning väitis politseile, et kohtus hoopis sõpradega. Praegu kogutud andmete põhjal on alust arvata, et neli kontrolliks kinni peetud meest on Tallinnas tegutsevaid narkodiilereid sellisel viisil ka varem rünnata proovinud. Kui kellelgi on infot niisugustest kuritegudest, andke sellest politseile teada vihjetelefonil 612 4465 või meilitsi pohja.vihje@politsei.ee.

„Kui kannatanud varjavad selliseid juhtumeid, tekib lumepalliefekt, kus kurjategija tunneb end karistamatult ning saab sellest julgust juurde. Ei ole esmakordne, kus soodsat narkodiili lootes saab müüjale osaks hoopis vägivald,“ sõnas Tambre. „Ehkki võitlus narkootikumide vastu on kogu ühiskonna huvides, ei täida narkodiilerite sellisel viisil ründamine oma eesmärki ning inimeste tervist ja avalikku korda ohustavad ühtviisi nii narkomüük kui vägivallakuriteod.“

Politseimajori sõnul reageerib politsei endiselt kõigile juhtumitele, kus on ohus inimeste elu, tervis või vara.

„Ehkki politseinikud panustavad palju tööaega eriolukorrast tingitud piirangute täitmise kontrollimisele, ei ole kurikaeltele sellega seoses antud tegutsemisvabadust ning iga raske kuritegu saab lahenduse,“ rääkis Tambre.

Kommentaarid: