Millisel juhul ei pea pensionär tuludeklaratsiooni esitama

0

Igal aastal esitatakse Maksu- ja Tolliametile palju tuludeklaratsioone, mille tulem on null ehk inimesel ei ole vaja ei tulumaksu juurde maksta ega ole tal ka raha tagasi saada. Sellisel juhul ei ole vaja tuludeklaratsiooni üldse esitada. See kehtib suure osa mittetöötavate pensionäride kohta.

Tuludeklaratsiooni ei pea esitama inimesed, kelle saadud tulu ei ületa kokku 6000 eurot aastas, ja need, kelle tulult ei ole vaja tasuda lisaks tulumaksu. Tulumaksu ei tule juurde maksta siis, kui aasta jooksul on maksuvaba tulu arvutatud õigesti ning pole olnud lisasissetulekuid (nt üüritulu, vara müügist saadud tulu), millelt maks tasutaksegi alles tuludeklaratsiooniga. Seda, kas maksuvaba tulu on õigesti arvutatud, saab ise üle kontrollida e-maksuametis.

Tuludeklaratsioon on vaja esitada maksusoodustuste kasutamiseks, kuid kui neid ei ole kasutada – kogu 2019. aasta maksuvaba tulu on juba arvesse võetud, aasta jooksul ei ole tehtud annetusi, tasutud koolituste eest, makstud eluasemelaenu intresse, ei ole vähemalt kaht alaealist last ning abikaasa aastatulu on üle 2160 euro –, ka siis pole tuludeklaratsiooni vaja esitada.

Kommentaarid: