Südamete reede Tallinna õnnepalees

Foto: Vahur Lõhmus

0

Tänavu tähistab oma 110. sünnipäeva Tallinna Perekonnaseisuameti käsutuses olev ajalooline Lutheri juugendvilla, laiemalt tuntud ka kui õnnepalee. Hoone on valminud 1910 tuntud baltisaksa puidutöösturi Martin Lutheri tellimusel ning läbis alles hiljuti põhjaliku uuenduskuuri.

Õnnepalee sünnipäeva-aasta avaüritus on reedel, 21. veebruaril kell 14–19 tasuta lahtiste uste päev ehk südamete reede. Kell 14 tutvustab ameti juhataja Karin Kask õnnepalee aasta kultuurürituste kava, sellele järgneb lühike klaverimuusika kontsert abielude registreerimise III korruse saalis. Kell 15 on kõigil huvilistel võimalik osaleda vastrenoveeritud maja tutvustaval ekskursioonil ning lähemalt tutvuda pidulike abielude registreerimise saalidega.

Südamete reedel on soovijatel ainulaadne võimalus esitada abiellumisavaldus menukaks abiellumise kuupäevaks, mis seekord on Eesti taasiseseisvumispäev, neljapäev, 20.08.2020! 21. veebruaril kell 14–18 abieluavalduste esitanute vahel loositakse välja tasuta abielutseremoonia Tallinna Perekonnaseisuametis 20.08.2020.

Kommentaarid: