Kingitus vabariigi aastapäevaks

Andres Vään Lasnamäe linnaosa vanem

0

Eesti Omanike Keskliidu korraldatud küsitluse tulemusel tunnistati Lasnamäe linnaosa valitsus üheskoos Pärnu ja Põhja-Tallinna omavalitsusega koduomaniku sõbraks 2019. Nõnda andsid hääletusest osavõtjad hinnangu kolme omavalitsuse otsusele loobuda uusaastaööl ilutulestikust. Teade koduomaniku sõbra tiitli saamisest on tõeline kingitus vabariigi aastapäevaks, tähendab ju see, et linnaosavalitsuse  eksperimentaalne samm leidis elanike seas elavat vastukaja ning üheskoos õnnestus meil muuta meie ühist elukeskkonda paremaks. Mida veel soovida Eesti sünnipäevaks, kui mitte kokkuhoidvat ühiskonda, kus kohaliku omavalitsuse ja elanike vahel toimib ideede ja mõtete vahetus ning esialgu pettumust valmitanud lahendused saavad lõpuks väljateenitud tunnustuse. 

Veel üks näide, kuidas toimiv koostöö teenib ühist eesmärki, on korteriühistute tegevus. Korteriühistute otsused, olgu tegemist majaümbruse korrastamise või lisaparkimiskohtade tekitamisega, võetakse vastu üldkoosolekutel osalejate häälteenamusega, mis tagab langetatud otsuste vastavust enamiku elanike huvidele.  Kui ühist keelt leida ei näi võimalik, on alati võimalik pöörduda linnaosavalitsuse juures tegutseva korteriühistute vaidluskomisjoni. Komisjoni juristid ootavad abivajajaid esmaspäeviti kell 15–17 ja reedeti kell 10–12 linnaosavalitsuse peahoones (Pallasti tn 54). Nõustamine on tasuta, vajalik eelregistreerimine tel 5625 7713 või e-posti aadressil info@progressor.ee.

Tundub loomulik, et elamissõbralik keskkond tõmbab ligi elanikke ja ettevõtjaid. Nii ei ole imestada, et rohkete uusarenduste kõrval kerkib linnaosas ka hulga ärikinnisvara objekte, mis tagavad elanikele nii kaupade ja teenuste kättesaadavuse kui ka töökohad.

Elukeskkonna ilme ja heakord sõltuvad paljuski sellest, kuidas me ise suhtume oma kodusse, linnaossa, riiki. Juba mitmendat aastat osalevad Tallinna koolid noori jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks kujundavas rahvusvahelises programmis Roheline Kool, mille raames omandavad lapsed keskkonnahariduse alustõdesid.

Vabariigi aastapäeva tähistamiseks toimub igal pool Eestis ja ka Tallinna eri linnaosades hulgaliselt üritusi. Lasnamäe linnaosa valitsus valmistas ette Georg Otsa loomingule pühendatud kontserdikava. Teadagi täitub 21. märtsil 100 aastat suure laulja sünnist. Pidulik kontsert on 21. veebruaril algusega kell 18 Lindakivi kultuurikeskuses. Tulge kohale, tähistame vabariigi sünnipäeva koos!

Kommentaarid: