Lasnamäe sai oma infoportaali

0

2020. aasta veebruaris töötati Lasnamäe Lehe kodulehekülg täielikult ümber, see muutus staatilisest arhiivist kohalike uudistega infoportaaliks. Selle portaali loomine oli osa ajalehte välja andva ettevõtte Krabu Grupp programmist selle infokanali arendamiseks.

Portaali loomine oli Lasnamäe Lehte juba kolmandat aastat välja andva Krabu Grupi kommunikatsiooniosakonna algatus. Paberväljaande ja online-versiooni kontseptsioonid erinevad: kui Lasnamäe Leht ilmub kord kuus ja sisaldab peamiselt linnaosavalitsuse infot, siis infoportaal www.lasnaleht.ee uueneb sagedamini, avaldades mitmekesisemat teavet pealinna suurima linnaosa elust. Portaal on avatud – lugege ja kommenteerige uudiseid ning jagage ka omalt poolt infot.

„See on meie isiklik algatus, alustasime ideega töötamist umbes pool aastat tagasi. Koostöö Lasnamäe Lehe väljaandmisel kujunes heaks näiteks avaliku ja erasektori partnerlusest, mille puhul kohalik omavalitsus ja ettevõte töötavad koos ühiskonna jaoks olulise projekti juures. Otsustasime oma panust sellesse partnerlusseveidi laiendada ja kaasata ka meie IT-kompetentsi ajalehe kodulehekülje arendamiseks. Praegu töötab portaal pilootprojektina – loodame, et see võetakse 2020. aasta jooksul omaks ja me võime selle ressursi arendamist jätkata,“ ütles Krabu Grupi juhatuse liige Kirill Krabu.

Portaali idee seisneb selles, et Lasnamäe elanikel oleks võimalus saada teavet kõige kohta, mis toimub sõna otseses mõttes nende endi akende all. Linnaosa külalistele annab portaal parema võimaluse õppida tundma Lasnamäed, selle ajalugu ja lugeda viimaseid uudiseid. Põhirõhk on kohalikul elul, linnaosa arengul ja kohalikel üritustel. „Vaevalt me hakkame osalema globaalsete poliitiliste teemade arutelus, kuid meil on hea meel kõnelda, millist teed on kavas remontida, või jagada huvitavaid fakte Lasnamäe ajaloo või mitmesuguste linnaosa objektide kohta,“ lisas Kirill Krabu.

Lasnamäe leht on linnaosavalitsuse igakuine väljaanne, mis ilmub alates 2002. aastast. Leht ilmub eesti ja vene keeles ja seda levitatakse tasuta. Ajalehe tiraaž on 60 000 eksemplari.

Krabu Grupp OÜ on 2012. aastal asutatud ettevõte, mis pakub kommunikatsiooniteenuseid ja infotehnoloogia valdkonna lahendusi. Kommunikatsiooni allüksus annab muuhulgas välja Baltimaade suurettevõtete siseajakirju ja -ajalehti, tegeleb teiste sisemeediakanalite organiseerimise ja nende jaoks sisu loomisega.

Kommentaarid: