Tallinna Kammerorkester annab Lasnamäel tasuta linnaosakontserdi

0

Laupäeval, 20. aprillil kell 13 annab Tallinna Kunstihoone Roosas paviljonis (Koorti 24) tasuta kontserdi kõrgelt hinnatud noortest muusikutest koosnev M4GNET kvartett Tallinna Kammerorkestri kammermuusika kontserdisarjas.

Kvarteti mõlemad viiuldajad Robert Traksmann ja Katariina Maria Kits mängivad Eesti Pillifondi haruldastel pillidel. Roberti viiul on erksa ja särava, ülemheliderikka kõlaga, see on kuulsa Gaglianode perekonnaliikme suurepäraselt tehtud meistritöö aastast ca 1775-1780. Katariina Maria mängib 1670. aastast pärit Torino viiulimeistri Catenati meistripillil, millel on kaunikõlaline, itaaliapärane tämber. Kvarteti kõlavärve rikastavad oma pillidega vioolamängija Mart Kuusma ning tšellist Siluan Hirvoja.

Kontserdil on kavas keelpilliklassika – Schumanni keelpillikvartett nr 1 ja Brahmsi keelpillikvartett nr 1. Mõlemaid teoseid on saatnud publikumenu ja kriitikute kiidusõnad nende esmaesitusest alates.

M4GNET kvartett alustas tegevus 2020. aastal, kui nad valiti osalema Eesti Kultuurkapitali kammeransamblite residentuuriprogrammi. Juunis 2021 võitis ansambel esimese preemia Poolas (Krakówis) korraldatud rahvusvahelisel kammermuusika konkursil KraCamera 2021. M4GNET on valitud osalema rahvusvahelisse keelpillikvartettide võrgustikku Le Dimore del Quartetto. Robert Traksmann, Mart Kuusma ja Siluan Hirvoja on Tallinna Kammerorkestri liikmed.

Kontsert toimub Tallinna Kammerorkestri kammermuusika sarjas, mille kunstiline juht on tšellist Leho Karin.

Kommentaarid: