Viis soovitust, kuidas valida soodne köögimööbel?

0

Köögi planeerimine on aeganõudev, aga oluline tegevus. Põhjalikult läbimõeldud lahendused tagavad funktsionaalse köögi, kus on hea toitu valmistada ja külalisi võõrustada. Kuidas planeerida oma kööki kõige targemal viisil, rahakotti säästes?

Kuidas leida soodne köögimööbel?

Sõltuvalt köögi suurusest, kappide ning elektroonika lahendustest, võib köögi lõplik hind ulatuda väga suurte summadeni. Kuna detaile, mis köögi juures arvestada, on väga palju, siis iga nutikas lahendus, mida on võimalik saada hea hinnaga, aitab püsida seatud eelarves. Kuidas valida soodne köögimööbel?

  1. Alusta põhjalikust planeerimisest: kirjuta välja, mida kõike oma uuelt köögilt ootad. Tee seda nii spetsiifiliselt kui võimalik.
  2. Pane kirja oma eelarve ja arvesta kohe kirja pandud numbrile umbes 10-15% juurde, sest tavaliselt kiputakse kogu maksumust alahindama,
  3. Koosta mõnes mugavas keskkonnas köögi üldine plaan, mille alusel saad hakata hinnapakkumisi küsima või köögimööblit valima.
  4. Mõtle sellele, millist muud mööblit kööki vajad. Kas vajalik on ka laud ja toolid? Või soovid minibaari ja vitriinkappi pokaalide jaoks?
  5. Kui erinevate hindadega tutvudes näed, et sinu soovide realiseerimiseks ei ole piisavalt eelarvet, siis vaata, kust on võimalik kokku hoida ja teistmoodi lahendusi kasutada. Näiteks tasub hinnata erinevate brändide mööblit ja elektroonikat ning analüüsida seda tehniliste näitajate, mitte ainult disaini põhjal. Nii võib leida tooteid, mis on pea sama heade omadustega kui mõne tuntud brändi kõrgemast hinnaklassist mööbel või kodutehnika seade.

Selleks, et välja valida soodne köögimööbel, eelista valmislahendusi, sest need on soodsamad kui erilahendused, mida sinu köögi jaoks tuleb looma hakata. Samuti saab säästa paigalduse kulude pealt, kui sinul või mõnel sinu heal tuttaval on vastavad oskused olemas.

Mida arvestada mööbli valimisel?

Selleks, et sinu uus laud oleks piisavalt kõrge, köögikapid mahuksid ära ja kodutehnika sobib köögimööblisse, on vaja, et kogu mööbel oleks õiges mõõdus. Seetõttu on esimene ja kõige olulisem asi mõõta ära köök. Alusta sellest, et võtad mõõdud sellest köögi osast, kuhu tuleb köögimööbel. Kanna mõõdud plaanile ja märgi sinna ära ka elektripistikute, torude ja muud vajalikud asukohad koos mõõtudega. Sellest lähtuvalt saab panna paika kogu mööbli paigutuse ja mõõdud, nii köögikappidekui ka kodutehnika

Kui köögimööbli planeering on paigas, saab jätkata valgustuse planeerimisega. Oluline on, et köögis oleks piisavalt palju valgust, et töötasapinna ääres toitu valmistades poleks pime. Seetõttu võiks köögis olla mööbli kohal valgustid. Juhul, kui kööki tuleb ka söögilaud, siis planeeri ka selle kohale lambid.

Köögi valmimine ei ole enam kaugel ja järgmiseks ehk viimaseks sammuks on muu mööbli paigutamine ja sobiva suuruse ja disaini valimine. Kui sa tead täpselt, mis mõõdus on köögimööbel, saad arvestada välja, kui palju vaba ruumi jääb alles. Sellest tulenevalt saad vaadata, millises suuruses söögilaud ja kui palju toole kööki mahub. Pane plaanile kogu mööbel koos mõõtudega ja veendu, et see mahub ruumi ja sellesse jääb piisavas koguses liikumisruumi. Nüüd, kui korralik plaan on paigas, saab poodlema hakata. Hansapostist ja Kaup24-st leiad soodsad köögimööbli lahendused, et planeerimine sujuks soovitult. Avasta kõik pakkumised ja loo oma unistuste köök!

Kommentaarid: