Avati laste joonistuste näitus Lindakivi sillal

0

Lasnamäe linnaosas asuval Lindakivi sillal avati näitus, kus saab vaadata Lasnamäe Huvikooli suvelaagris osalenud noorte joonistusi. Pildid kajastavad laste nägemusi sellest kuidas nemad näevad Lasnamäe linnaosa praegu ja tulevikus. Näiteks, kus meeldib lastele Lasnamäel aega veeta ja kuidas linnaosa veelgi atraktiivsemaks muuta.

Lasnamäe Huvikooli juhi Diana Ehandi sõnul tuli selle projekti idee otseselt laste poolt, kes tahtsid rohkem linnaosast teada saada ja ka edastada oma soovid linnaosa juhtidele. „Täname Lasnamäe Linnaosa Valitsust koostöö eest ja loodame, et laste ideed saavad olla kasulikud kõikidele Lasnamäe elanikele,“ ütles Diana Ehand.

Lapsed tõid oma ettepanekutes näiteks välja, et Lasnamäel ei ole kinoteatrit, suurt skateparki ning katusega staadioni. Terve linnaosa peale kaks raamatukogu ning üks väike noorsooteater on nende hinnangul vähe. Vastavalt laste soovidele võiks Lasnamäel taas asuda loomaaed.

Projekt lõppes üritusega Lasnamäe Linnaosa Valitsuse majas, kus lapsed kohtusid linnaosavanema Julianna Jurtšenkoga, kes kuulas laste ideid ja ettepanekuid.

„Sain head tagasisidet lastelt, mis neile meeldib ja millest nad tunnevad puudust meie linnaosas. Mul on hea meel, et tänu näitusele Lindakivi sillal saavad laste mõtete ja joonistamisoskustega kahe nädala jooksul tutvuda ka kõik meie linnaosa elanikud,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe Huvikooli linnalaagris tutvusid lapsed suve jooksul Lasnamäe linnaosaga. Lisaks toimusid seiklus -ja õuemängud, matkamine ja töötoad.

Kommentaarid: