Lasnamäe päevad avatakse koos laulvate purskkaevude etendustega

0

Tallinna suurima linnaosa sünnipäeva tähistamine ehk Lasnamäe päevad toimuvad 20. – 28. аugustini. Kavas on mitmeid huvitavaid ekskursioone, kontserte ning lapsi rõõmustavad batuudid. Ürituste sarja avab aga suurejooneline purskkaevude valgus- ja muusikashow Pae järvel.

Enne pandeemia piiranguid peeti Lasnamäe päevi augusti viimasel laupäeval Lauluväljakul, pandeemia piirangute ajal püüti üritust mitmeks osaks jagada, et saaks pakkuda elanikele turvalist kultuurielamust. Tulenevalt elanike tagasisidest otsustas linnaosavalitsus jätkata nädalase formaadiga, mille raames toimuvad erinevad üritused linnaosa erinevates paikades.

Peonädal algab laupäeval, 20. augustil, suurejoonelise veeshowga Pae järvel. Publikule pakutakse ainulaadset muusikalist etendust vee peal.Laupäeva õhtul kell 20 kuni südaööni ja pühapäeval kell 20 kuni kell 23 näevad pargi külalised laulvate purskkaevude showd. 

“Kuna sel aastal langes Lasnamäe päevade esimene päev kokku Eesti taasiseseisvumispäevaga, siis otsustasime laulvate purskkaevude esimese päeva etendust korraldada ainult Eesti muusika saatel, “ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Linnaosa vanem lisas, et võrreldes varasemaga sel aastal ootavad külalisi laupäeval ja pühapäeval erinevad etendused ning muudatusi on ka etenduste tehnilises osas, seega tasub kindlasti tulla kohale mõlemal päeval.

Selle aasta purskkaevude etendused Pae järvel muudab erilisemaks mõlema päeva erinevus visuaalselt ja muusikaliselt. Kõigele lisaks on käesoleval aastal 48 m purskkaevude rivi vahele ennast ära mahutanud ka 35 meetrit lai ning kuni 20 meetri kõrgusele paiskuv vesiekraan, kuhu loob visuaale Eesti videokunstnik Alyona Movko. 20. augustil tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva, mistõttu on sellel päeval muusikalises ja visuaalses pildis ainult kodumaine muusika. 21. augustil on aga esitamisel üle maailma tuntud klassikalise ja popmuusika hitid ning suurteosed. Õhtu kulgeb siis veidi julgemates värvides ning hoogsamas tempos.  Purskkaevude ja vesiekraani lahendus moodustab Pae järvel meeldejääva etenduse, mis ei jäta külmaks ühtegi pealtvaatajat.

Sündmust korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös Eesti Valgus Agentuuriga.

Lasnamäe Linnaosa Valitsus tutvustab täpsemat Lasnamäe päevade programmi alates 10. augustist oma kodulehel:www.tallinn.ee/lasnamae ja oma FB lehel: https://www.facebook.com/Lasnamae

Kommentaarid: