Lasnamäe päevad pakuvad meeleolukat programmi igale maitsele

0

20.-28. augustil toimuvad Lasnamäe päevad pakuvad tallinlastele põnevaid elamusi üle terve linnaosa. Kavas on laulvate purskkaevude etendused, kontserdid ja palju muud.

„Mõned aastad tagasi tähistati Lasnamäe päevi ühepäevase üritusena lauluväljakul. Pandeemia ajal kontseptsioon muutus ning korraldama hakati üritusi linnaosa erinevates paikades. Olen seisukohal, et nii oluline üritus peab toimuma siiski linnaosa territooriumil ning arvestades, et viimaste aastate formaat on elanike poolt hästi vastu võetud, oleme otsustanud ka sel aastal selle kasuks,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Linnaosa vanem lisas, et traditsiooniliselt algavad Lasnamäe päevad laulvate purskkaevude etendusega, sel korral on kahel päeval erinevad etendused ning tehnilise poole pealt ootavad külalisi ka üllatused.

Lasnamäe päevad saavad alguse 20. augusti õhtul Pae järvel, tallinlaste poolt soojalt vastu võetud suurejoonelise laulvate purskkaevude etendusega. Kaunist valgusmängu saab jälgida väga suurelt territooriumilt 20. ja 21. augustil alates kl 20.00. Selle aasta purskkaevude etendused on mõlemal päeval visuaalselt ja muusikaliselt erinevad. 20. augustil tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva, mistõttu on sel päeval muusikalises ja visuaalses pildis ainult kodumaine muusika. 21. augustil tulevad aga esitamisele üle maailma tuntud klassikalise ja popmuusika hitid ning suurteosed.

Kogu nädala vältel toimub mitu eelregistreerimisega ekskursiooni, mis viivad Päästeametisse, Ülemiste City linnakusse, Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli, Vormsi parki, Tallinna ülemisse ning alumisse tuletornidesse. Huvilistel on ka võimalus tutvuda Sikupilli asumi salaeluga.

Lasnamäe päevade raames luuakse 25. augustil Lasnamäe Noortekeskuse ja teiste vabatahtlikega koostöös linnaruumi uus supergraafika teos. Samuti kaunistatakse kõik linnaosa sillad sünnipäevanädalaks Tallinna lippudega.

Laupäeval, 27. augustil kell 11.00-20.00 toimub Tondiloo pargis batuudifestival, kus erinevad batuudid  on laste jaoks tasuta kasutuses.

Laupäeva teises pooles on Lasnamäe noored oodatud Tondiloo parki, kus  kell 14-19 toimuval  suvelõpu noortefestivalil pakutakse põnevaid tegevusi – aset leiavad tõukerattaturniir, parkuuritöötuba, skautimise töötuba, korvpalliturniir, kohal on päästeameti auto, toimuvad suured õuemängud ja palju muud põnevat.

Pühapäeval, 28. augusti õhtul toimub Tondiloo pargis festivali lõppkontsert, kus lasnamäelastele ja linnaosa külalistele esinevad mitmed tuntud artistid. Õhtut alustab laulev näitleja Eduard Toman, seejärel astub publiku ette armastatud ja särav Anne Veski ning õhtu lõpetab Lasnamäelt pärit räppar Reket.  

Kõik Lasnamäe päevade üritused on tasuta! Korraldaja võib teha kavas muudatusi. Põhjalikum kava on alates 10. augustist leitav kodulehelt tallinn.ee/lasnamae ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid: