Teetööde tõttu muutub Ussimäe tänaval liikluskorraldus alates 2.augustist

0

Seoses rekonstrueerimistöödega alates 02. augustist muutub Ussimäe ristmikul liikluskorraldus. Pööre Hooldekodu tee poole on 02. augustist suletud ning liigipääsu saab läbi Priisle tee 10/Priisle äriparki kinnistu.

“Autode sujuvama liikumise kõrval laiendab Ussimäe tee rekonstrueerimine ka jalakäijate ja teiste kergliiklejate võimalusi, kuna uus kergliiklustee võimaldab lasnamäelastel mugavamalt liikuda Pirita poole ja vastupidi,” ütles abilinnapea Vladimir Svet.

„Rekonstrueerimistööd on jõudnud teise etappi ning seoses sellega muutub ka liikluskorraldus antud lõigul. Lõpptulemusena muutub ristmik mugavamaks ja turvalisemaks nii autojuhtide kui ka kergliiklejate jaoks. Vabandame ajutiste ebamugavuste pärast tee remonditööde ajal ning palume jälgida ajutisi liiklusmärke,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Tööd toimuvad mitmes etapis. Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse Ussimäe teed 380 meetri ulatuses alates Narva maantee ristmikust ning 130 m ulatuses Priisle teed Ussimäe tee ristmiku ümbruses. Priisle tee mõlemasse äärde rajatakse 2,5–3,5 meetri laiused kõnniteed. Alates Narva maantee ristmikust rajatakse Ussimäe tee äärde nelja meetri laiune kergliiklustee, mille äärde tuleb ka pinkide ja prügikastiga varustatud puhkamistasku. Nägemispuudega liiklejate tarvis paigaldatakse ülekäiguradade ette tekstuurplaatidest katendi ribad.

Uuenev teelõik saab ka LED-tehnoloogial põhineva tänavavalgustuse ning ülekäiguradade erivalgustuse. Samuti uuendatakse ja kaitstakse olemasolevaid ning rajatakse uusi tehnovõrke. Haljastustööde käigus istutatakse 18 pooppuud ja 41 pihlenelat.

Priisle tee linna suunduval sõidusuunal asuv Reidumäe bussipeatus paigutatakse peale remonti uude asukohta.

Rekonstrueerimistööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Projekti dokumentatsiooni koostas OÜ Keskkonnaprojekt, ehitustöid teostavad KV Infra OÜ ja TAVT OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on 1,1 miljonit eurot. Tööde lepinguline tähtaeg on november 2022.

Kommentaarid: