Lasnamäe saab 282 uut tänavavalgustit

0

Lasnamäel on käimas ehitustööd tänavavalgustuse rekonstrueerimiseks kokku neljal tänaval. Tööd teostatakse vastavalt graafikule augustikuu jooksul.

„Viimastel aastatel Tallinn on järjekindlalt investeerinud keskkonnasäästlikesse LED-valgustitesse: alates 2019. aastast on LED-valgustite osakaal tänavavalgustuses kasvanud 14 protsendilt 38 protsendile ning see suureneb ka edaspidi ning lähima viie-kuue aastaga soovime kogu linna valgustuse üle viia LED-lampidele. Energiakriisi olukorras rahaline kokkuhoid on märkimisväärne, sest tänu LED-lampide laialdasele kasutusele hoiab linn mõne kuu jooksul kokku sadu tuhandeid eurosid,“ rääkis abilinnapea Vladimir Svet. 

„Hea tänavavalgustus on oluline liiklusohutuse, isikuturvalisuse ja elukeskkonna loomise seisukohalt. Lisaks sellele, et LED-valgustid on energiasäästlikumad, tagavad nad oluliselt kvaliteetsema valgustuse, kui seda on teinud varasemad tehnoloogiad. Mul on hea meel, et jõuame mitmes kohas tänavavalgustust vahetada enne pimeda aja saabumist,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. „Ehitustööde piirkondades liiklejatelt palume tähelepanelikkust ja mõistvat suhtumist.“

Tööde käigus paigaldatakse rekonstrueeritavatel lõikudel kokku 282 LED-valgustit. Lisaks sellele kohati korrastatakse ka tänavavalgustuse maste:

  • Ussimäe tee –  töid teostati ajavahemikus 01. – 02.08.2022 – vahetati  22 valgustit;
  • Kärberi tn – töid teostatakse ajavahemikus 03. – 11.08.2022 – vahetatakse 127 valgustit;
  • Linnamäe tee – töid teostatakse ajavahemikus 12.– 17.08.2022 – vahetatakse 66 valgustit;
  • Läänemere tee – töid teostatakse ajavahemikus 18.– 23.08.2022 – vahetatakse 67 valgustit.

Ehitustööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, töid teostab AS Elektritsentrum . Ehitustööde lepinguline maksumus on 123 283 eurot, ehitustöid finantseeritakse linna eelarvest.

Kommentaarid: