Täna toimus Lasnamäe Sotsiaalkeskuse sarikapidu

0

Täna, 5. märtsil toimus Lasnamäe Sotsiaalkeskuse sarikapidu.

Uus hoone valmib plaanide kohaselt 2022. aasta teises pooles. Abilinnapea Betina Beškina sõnul on Tallinna sotsiaalvaldkonna prioriteediks pakkuda linlastele teenuseid, mis soodustaksid nende toimetulekut ning füüsilist ja vaimset heaolu. „Lasnamäe Sotsiaalkeskuses saavad kokku erinevad valdkonnad, sest siin hakkavad tegutsema nii laste kui ka eakate päevakeskus. Ühtlasi tulevad siia ka koduteenuse ruumid.’’

’’Uus laste päevakeskus on turvaliseks kohaks lastele, kes kodust tuge ei saa. Lapsed saavad siin õppida, mängida, sooja toitu ja ka oma vaba aega rahulikult ja turvaliselt veeta. Eakatel on päevakeskuses võimalus üheskoos aega veeta ja suhelda, mis omakorda aitab neid ka aktiivsemalt tegevustesse kaasata ning pakub turvatunnet ja teadmist, et nad ei ole üksi.’’

Lasnamäe Sotsiaalkeskus on linnaosa valitsuse hallatav asutus, kus töötab üle 60 inimese. Sotsiaalkeskuse uus maja kerkib vanale asukohale, aadressile Killustiku 16. Uue hoone ehitamise ajal osutatakse teenuseid mitmes ajutises asukohas üle Lasnamäe linnaosa.

„Juba sügisel valmib uus sotsiaalkeskuse hoone, tänu millele saame veelgi tõhusamalt osutada sotsiaalteenuseid Lasnamäe eakatele. Kõigi sotsiaalkeskuse poolt pakutavate teenuste koondamine ühte kaasaegsesse majja on mugavam nii kliendi kui ka teenust osutavate töötajate vaatest“, ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko.

Kahekorruselises hoones asub suur saal, mis on mõeldud kasutamiseks kõikidele sihtrühmadele. Hoone keldrikorrusele tulevad jõusaal ja pesuköök ning hoonet teenindavad ruumid. Esimesele korrusele on kavandatud valdavalt seenioridele mõeldud ruumid (õppeklassid, massaaž jne) ning teisele korrusele on peamiselt lastele mõeldud ruumid (õppeklassid, mängimistuba, psühholoog jms).  

Hoone taga asuv õueala on mõeldud hoone klientidele, seal asuvad trenažöörid eakatele, laste mänguväljak jms. Hoone esine aga muutub avatud rohealaks, mida saavad kasutada ka kohalikud elanikud.   

Ehitustöid teostab Eviko AS. Tööde maksumuseks kujuneb ligi 2,6 miljonit eurot.  

Kommentaarid: