Lasnamäe linnaosavalitsus tuletab meelde: jääle minek on rangelt keelatud

0

Pae järve, Tondiraba pargi veesilmade ja teiste Lasnamäe veekogude õrnale jääle minek on keelatud ja eluohtlik.

„Paraku teame, et leidub uudistajaid, kes lähevad nii Tondiraba pargi veekogudele või Pae järvele. Siiski ei maksa oma elu ja tervisega riskida. Tuletame meelde, et Lasnamäe veekogude jääle minek on rangelt keelatud iga ilmaga. Palun ka lastevanematel rääkida lastega jääle mineku ohtudest, sest viimasel ajal on ette tulnud juhtumeid kus vanemad jätsid lapsed järelevalveta ning see võimaldas neil minna ohtlikule jääle. Samuti juhin tähelepanu sellele, et politsei võib keelu rikkumise eest ka trahvi teha,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko.

Kuigi Lasnamäe veekogudele ei olnud lubatud peale minna ka talvel, siis praeguse ilmaga on jää paksus eriti õrn ja tõenäosus vette kukkuda on väga suur. Jää all on aga külm vesi, kuhu vajumine võib inimese tervisele olla äärmiselt ohtlik.

Kuigi Tondiraba pargi veesilmad ei ole väga sügavad ja soojemate ilmadega kuivavad praktiliselt üldse ära, on nad sellegipoolest kõigile ohtlikud.

Kui märkate veekogudel abivajajaid, helistage viivitamatult hädaabinumbrile 112. Avaliku korra rikkumise puhul aitab ka Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet, kellega saab ühendust võtta numbril 14410.

 

Kommentaarid: