Sel kevadel muutuvad Lasnamäe sillad taas „roheliseks“

0

Tänavu kevad-suvisel hooajal saavad 4 üle Laagna tee viivat silda haljastuse ja värvuvad „roheliseks.“ Sildadele istutatakse taimi, mis jäävad linnaruumi kaunistama mitmeks aastaks.

„Lasnamäe sildade haljastamisest on saanud traditsioon ning tänavu teeme seda juba kolmandat aastat. Kohalike tagasiside on olnud äärmiselt positiivne. Tänavu istutame taimi neljale sillale ning igale neist luuakse omapärane lahendus, mõnikord koos tänavamööbliga. Soovime, et Lasnamäe linnaruum muutuks hubasemaks ja rohelisemaks ning sildadele haljastuse lisamine teenib seda eesmärki,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko

Andmaks tüüpprojekti järgi ehitatud sildadele eriilmelisust lisab linnaosa valitsus juba alates 2020. aastast Lasnamäe sildadele haljastust. Nii nagu mullu, ka sel kevadel-suvel haljastatakse Pallasti, Lindakivi, Pae ja Saarepiiga sillad. Täpsema lahenduse valik sõltub silla konstruktsiooni eripäradest.

Taimede ja lillede valikul lähtutakse sellest, et nad peaksid vajadusel vastu  külmadele ilmadele ning samas oleksid suviselt õhulised ja värvilised. Tänavu pannakse sildadele püsivamad taimed, need peaks vastu pidama mitu aastat. Esimesed taimede istutused toimuvad juba aprillis ning kõik neli silda värvuvad „roheliseks“ järk-järgult lähikuude jooksul.

Kommentaarid: