Lasnamäele rajatakse uut koerte jalutusväljakut

0

Täna, 30. märtsil, algab Lasnamäel koerte jalutusväljaku rajamine Mustakivi tee äärde. Suurtele ja väikestele koertele ettenähtud väljak peaks valmima juuni lõpuks.

„Mustakivi tee ääres on palju rohelust ning sinna uue koerteväljaku rajamine paneb kohalikke kindlasti seda roheala rohkem kasutama. Koerteväljaku kõrvale tuleb ka uus ja mitmekesine haljastus, sinna istutatakse arukaske, poopuud, harilikku pihlakat, Lamarcki toompihlakat, villast lodjapuud ning harilikku sirelit,“ ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet

Uus koerte jalutusväljak jaguneb kaheks pooleks, eraldi on ette nähtud platsid suuremate koerte ja väiksemate koerte jaoks. Koerte treenimiseks paigaldatakse koerte treeningväljadele erinevad takistusraja elemendid ja treeningvahendid. Suuremate koerte väljakul on 7 ning väiksemate koerte väljakul 5 mängu- ja treeningvahendit. Selleks, et väljakuid saaks mugavalt hooldada, rajatakse killustikuga tugevdatud muruala, mis kannabhooldusmasinaid.

„Praegu asuvad lähimad koerteväljakud sellest Mustakivi asumi otsast võrdlemisi pika jalutuskäigu kaugusel ning kindlasti rõõmustab uue väljaku rajamine paljusid koeraomanikke. Pealegi, sellega kaasneb ka ümbruse korrastamine, koerteväljaku juurde viivate kõnniteede rajamine ning säästliku LED-valgustuse lisamine,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko

Tööd koerteväljaku rajamiseks algavad 30. märtsil ning kestavad orienteeruvalt juuni lõpuni. Liiklejatel palutakse järgida ajutist liikluskorraldust ning arvestada, et ehitustööde tõttu võib tavapärane liiklemine piirkonnas olla häiritud. 

Ehitustöid teostab Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel Maatriks-RP OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 197 340 eurot.

Kommentaarid: