Lasnamäel jätkub Mustakivi kergliiklustunneli remont

0

Tänavu jaanuaris alanud, Laagna teel asuva, Mustakivi kergliiklustunneli remont edeneb ning lähikuudel jõuab enamus vajalikest töödest lõpule. Tunnel on jalakäijatele jätkuvalt avatud. 

 „Mustakivi tunnelit kasutavad igapäevaselt tuhanded inimesed ning on oluline, et see oleks heas seisus ja ei ohustaks liiklejaid. Praeguseks on valminud ja üle värvitud see tunneli osa, kus olid kioskid ning hetkel toimub teise poole vuukide puhastus ja täitmine. Tööde tulemusel saab tunnel avaramaks ning inimestel on selles mugavam ja turvalisem liigelda,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Tallinna esimese kaasava eelarve hääletusel võitis ülekaalukalt Lasnamäe elanike poolehoiu idee korrastada Mustakivi tunnel. Enne tööde algust läbiviidud uuringute käigus selgus, et tunneli seisukord on oodatust kehvem ning remondiks kuluv aeg on plaanitust pikem. Praeguseks on tunnelist demonteeritud müügikioskid, renoveeritud on rajatise seinad ja laed ning põranda sademeveerenn. Lisaks on paigaldatud LED valgusteid ning uuendatud trepikäsipuid. 

„Senisel kujul kauplemist tunnelis edaspidi ei toimu, kuid soovime siiski tulevikus sinna kauplemise operaatori leida. Selleks, et tunnel oleks linnaruumina atraktiivne, korraldame ideekonkursi, kus inimesed saavad selle tuleviku kujundamises kaasa rääkida ,“ lisas Jurtšenko.

Mustakivi kergliiklustunneli ehitustööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, töid teostab AS TREF Nord. Tööde lepinguline esialgne maksumus on 207 000 eurot ja lõpetamise tähtaeg mai 2022.

 

Kommentaarid: