Tallinlased pakkusid hulga ideid Lasnamäe spordikompleksi uuendamiseks

0

Tallinnas Pae 1 asuvat Lasnamäe Spordikompleksi ootavad uuendused. Olemasoleva hoone kõrvale kerkib lähiaastatel uus spordikeskus ning hiljuti koguti kohalike elanike mõtteid sellest, kuidas vana hoone ruumesaaks kasutada.

„Tallinlastele läheb korda Lasnamäe Spordikompleksi tulevik ning paljud inimesed olid nõus meie ettepanekuga hoone säilitamisest. Käsitleme olemasolevat ja uut selle kõrvale kerkivat spordihoonet kui tervikut ning võime kinnitada, et vana hoone funktsioonid suuresti säilivad, kuigi kindlasti suurendame huviringide ja kultuurialase tegevuse korraldamise võimalusi,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko. 

Praegu kasutavad Lasnamäe Spordikompleksi ruume kool, mitmed spordiklubid, lisaks tegutsevad seal mõned muud mittetulundusühingud. Tulevikus hakkab uus spordikeskus asuma Pae Gümnaasiumi ja staadioni vahelisel alal.

Hiljuti valmis Pae 1 hoonele tehtud audit, millega hinnati hoone kandekonstruktsioone. Auditi tulemusena selgus, et hoone kandekonstruktsioonid on rahuldavas seisukorras ning hoonet on võimalik rekonstrueerida. Hoone säilimist toetavad nii  Muinsuskaitseamet, Linnaplaneerimise Amet kui ka Lasnamäe Linnaosa Valitsus.

„Paljud meile laekunud ettepanekud puudutasid ka Pae 1 hoonesse ujula rajamist. See on siiski ruumiliselt ja rahaliselt vaevu teostatav. Küll aga plaanide kohaselt juba järgmisel aastal algavad uue 50-meetrise ujula ehitustööd Tondiraba Jäähalli naabrusesse. Koos ujulaga tekib sinna ka spaa ning tribüünidega pallimängude saal ning kõrvale tuleb parkimismaja,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko. 

Kommentaarid: