Lasnamäelased saavad kujundada Pae pargi tulevikku

0

Tallinna linn soovib lähiaastatel uuendada Lasnamäel asuvat ja kohalike poolt armastatud Pae parki. Lasnamäe elanikud saavad jagada oma mõtteid ja ettepanekuid Pae pargi tuleviku kohta.

„2010. aastal valmis saanud park ei ole pelgalt armastatud vaba aja veetmise koht, vaid ka linnaosa kultuurielu süda – just siin toimuvad igal aastal pirukafestival, vastlapäev aga ka pargi nimeline rahvajooks ja palju muid üritusi. Talvel muutub park talvespordiharrastajate lemmikkohaks, kus saab nii kelgutada ning suusatada selleks otstarbeks loodud suusarajal. Soovime, et ka edaspidi Pae park vastaks linlaste ootustele ning seepärast teeme ideekorjet, et pargi uuendamise käigus arvestada parimate ettepanekutega,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko. 

Enam kui kümne aktiivse kasutamise aastaga on pargi väljakute – laste- ja spordiväljaku, petankiala, korvpalliplatsi ja hiljem lisandunud koerte jalutusväljakute inventar suuresti amortiseerunud. Seda silmas pidades alustavad Lasnamäe linnaosa valitsus ja Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet pargi rekonstrueerimist.

Pargi uuendamise projekteerimistööd on kavas lõpetada juba sel aastal, aktiivsem inventari uuendamine toimub plaanide kohaselt järgmisel aastal. Praegu on aga kõigil linlastel võimalus jagada oma ideid ja ettepanekuid selle kohta, mis tüüpi mänguväljakute elemente või vaba aja veetmise võimalusi tahaksid nad tulevikus pargis näha. 

„Tasub märkida, et Pae pargi uuendamine algas tegelikult juba eelmisel aastal, kui värskenduskuuri läbisid kõik pargi istepingid. Tänavu paigaldatakse parki kaasaegne aastaringselt kasutatav WC, mida lasnamäelased toetasid kaasava eelarve hääletuse raames,“ lisas Jurtšenko.

Kuna pargi rekonstrueerimisel ei piirduta ainult vananenud inventari välja vahetamisega, on huvilistel võimalik läheneda asjale mastaapselt ja pakkuda ka selliseid lahendusi, mida Pae pargis aga ka teistes Tallinna parkides siiani ei ole kasutatud. Ideed ja ettepanekud võivad puudutada nii olemasolevate pargiväljakute konstruktsioone ja sisustust kui ka erinevaid maastikulahendusi, näiteks kelgumäe või liuvälja loomist.

Ideed ja ettepanekud Pae pargi tuleviku kohta on oodatud 20. märtsini. Oma ettepanekuid saab esitada veebivormi kaudu, tavalise postiga aadressil Pallasti tn 54, 11314 Tallinn või e-posti aadressil lasnamae@tallinnlv.ee.

Kommentaarid: