Ukraina laste toetuseks maalid müüki paisanud kuulsused avasid Ülemiste keskuses näituse

0

Täna leidis Ülemiste keskuses aset eriline näitus-kontsert, mille käigus avati Eesti kuulsuste pintslist valminud kunstiteoste näitus ja sai kuulata nende muusikat. Ühtlasi läksid maalid ka oksjonile ja kogu müügisumma läheb Ukraina laste vaimse tervise toetuseks.

Heategevuslik näitus-kontsert “Maalides Head” aitab juba seitsmendat aastat koguda annetusi Heategevusfondile Minu Unistuste Päev. Sel aastal ühisprojektiga kogunenud annetused lähevad täies mahus sõjakoleduste eest Eestisse põgenenud Ukraina laste ja nende vaimse tervise toetuseks. Tänase seisuga on Eestisse saabunud üle 4000 lapse ning puudust tuntakse õppe- ja mänguvahenditest ning ühistegevustest, mis aitaksid hingelist traumat leevendada.

“Ukrainas toimuv on südantlõhestavalt kurb ning ebaõiglane. Meie kõigi solidaarne kohustus on võimaluste piires aidata ning ulatada abikäsi sõjas kannatanutele. Meil on väga hea meel, et Unistuste Päev tuli koheselt kaasa mõttega, kuidas Eestisse saabunud Ukraina lapsi toetada,” räägib Maalides Head eestvedaja Marianne Tamm.

“Ka Minu Unistuste Päeva vabatahtlike seas on neid, kelle sugulased, sõbrad või head kolleegid on jäänud sõjakoleduse hambusse. See kõik puudutab meid väga isiklikult. Otsus Eestisse jõudnud Ukraina lapsi aidata oli fondis üksmeelne ning ei vajanud pikalt arutamist. Meil on lai koostööpartnerite võrgustik, kogemuste pagas sündmuste korraldamisel ning vabatahtlikud, kes on valmis oma aega panustama, et pakkuda läbi positiivsete elamuste leevendust lastele ja nende lähedastele hingeliste traumadega toimetulekuks,” sõnab Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi.

Ülemiste keskuse turunduse ja vastutustundliku ettevõtluse valdkonnajuhi Tiia Nõmme sõnul on neil tõeliselt hea meel võõrustada näitust keskuse aatriumis. “Lisaks Maalides Head projektile teeme koostööd ka Eesti Punase Ristiga, kelle poolt ette antud nimekirjade alusel kogume koos keskuse rentnikega annetusi Ukraina sõjapõgenikele. Praegusel keerulisel ajal on oluline kokku hoida ja toetada abivajajaid rohkem kui kunagi varem,” kommenteeris Nõmm.

Näitusel on üleval Eesti avaliku elu tegelaste hoole ja armastusega tehtud maalid, mida on võimalik endale soetada internetioksjonil maalideshead.ee. Oksjon sai alguse 12. märtsil kell 11 ja lõpeb 27. märtsil kell 19. Näituse pidulikul avamisel Ülemiste keskuse aatriumis astusid lavale mitmed oma kunstiteose oksjonile annetanud lauljad: Getter Jaani, Uudo Sepp, Grete Paia, Inger ja Sissi, kes ka üritust juhtis.

Lisaks nendele andsid maalimisega oma panuse heategevusse veel: Stefan, Ivo Linna, Andrei Zevakin, Saara Pius, Uku Suviste, Inga Tislar, Jürgen Pärnsalu, Reet Härmat, Johanna Randmann ja Jaanus Saks, Katariina Libe, Merilin Mälk, Mari Jürjens, Kadi Poll, Helen Adamson, Martti Hallik ja Liina Ariadne, Hanna Liina Võsa, Aivi Raja, Oliver Kõvask, Krislin Sallo, Kethi Uibomägi ja Marek Lindmaa.

Kommentaarid: