Lasnamäel arutletakse ajaloopärandi säilitamise üle

0

Täna, 3. veebruaril toimub Lasnamäe linnaosas avalik arutelu Vormsi roheala tuleviku üle, millest oodatakse osa võtma kohalikke elanikke.

„Soovime, et Vormsi roheala muutuks kohalike jaoks veelgi mõnusamaks puhkekohaks, kus on korraga olemas nii ajaloolise väärtusega objekte, kui ka selle kõrval asuvad äärmiselt populaarsed korvpalli- ja peremänguväljakud. Lasnamäe elanikel on võimalik kaasa rääkida roheala tuleviku kujundamisel, et selle areng saaks toimuda kohalike inimeste tagasisidet ja ideid arvestades,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus.  

Vormsi roheala asub samanimelise tänava, Läänemere tee ja Narva maantee vahel. Aastatel 1867-1931 tegutses siin Nehatu vallakool. Koolimaja oli hiljem kasutuses eramuna ning põles maha 1988. aastal. Praegu on sellest alles vaid vundament ning puuviljaaed, kooli ajalugu aga tutvustab krundi kõrvale paigutatud ajutine infotahvel.

Arutelu Vormsi roheala tuleviku üle algab kell 16 kohapeal ja sellest on oodatud osa võtma ümbritsevate majade elanikud. Sündmuse käigus otsitakse võimalikke lahendusi roheala kujundamiseks ja arendatakse välja linnaruumilised sekkumised, mida saaks ellu viia juba tänavu. 

Arutelu korraldab Tallinna linn GoGreenRoutes projekti raames, mille eesmärk on kaasava protsessi kaudu rakendada linnakeskkonnas looduspõhiseid lahendusi, suurendada keskkonnateadlikkust ja soodustada tervisekäitumist.

Kommentaarid: