Lasnamäe Sotsiaalkeskuse uus hoone sai nurgakivi

0

14. jaanuaril Tallinnas sai nurgakivi uus Lasnamäe Sotsiaalkeskuse hoone, mis valmib plaanide kohaselt 2022. aasta teises pooles.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on Tallinna sotsiaalvaldkonna üheks prioriteediks pakkuda eakatele teenuseid, mis soodustaksid nende iseseisvat toimetulekut ning füüsilist ja vaimset heaolu. „Seejuures on oluline, et teenused oleksid eakatele kättesaadavad võimalikult kodu lähedal. Päevakeskus, kuhu on teretulnud kõik, kes soovivad veeta oma päevi sisukalt ning parandada oma tervist, on olemas igas linnaosas,“ ütles Beškina. „Ka Lasnamäe Sotsiaalkeskus annab eakatele võimaluse käia koos ja suhelda, mis aitab neid aktiivsemalt kaasata ning pakub turvatunnet ja teadmist, et nad ei ole üksi. Lisaks eakate päevakeskusele tulevad sinna veel laste päevakeskus ja koduteenuste ruumid.“

Lasnamäe Sotsiaalkeskus on linnaosa valitsuse hallatav asutus, kus töötab üle 60 inimese. „Tänapäeva vajadustele vastava uue sotsiaalkeskuse rajamine aitab meil veelgi tõhusamalt osutada sotsiaalteenuseid Lasnamäe eakatele. Kõigi sotsiaalkeskuse poolt pakutavate teenuste koondamine ühte kaasaegsesse majja on mugavam nii kliendi kui ka teenust osutavate töötajate vaatest “ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus.

Sotsiaalkeskuse uus maja kerkib vana asukohale, aadressile Killustiku 16. Kahekorruselises hoones asub suur saal, mis on mõeldud kasutamiseks kõikidele sihtrühmadele. Hoone keldrikorrusele tulevad jõusaal ja pesuköök ning hoonet teenindavad ruumid. Esimesele korrusele on kavandatud valdavalt seenioridele mõeldud ruumid (õppeklassid, massaaž jne) ning teisele korrusele on peamiselt lastele mõeldud ruumid (õppeklassid, mängimistuba, psühholoog jms). 

Hoone taga asuv õueala on mõeldud hoone klientidele, seal asuvad trenažöörid eakatele, laste mänguväljak jms. Hoone esine aga muutub avatud rohealaks, mida saavad kasutada ka kohalikud elanikud.

Sotsiaalkeskuse uue hoone ehitamise ajal osutatakse teenuseid mitmes ajutises asukohas üle Lasnamäe linnaosa.

Ehitustöid teostab Eviko AS. Tööde maksumuseks kujuneb ligi 2,6 miljonit eurot.

Kommentaarid: